[]

Insan yas gectikce yeme-icmeye daha duskun oluyor mu?

Sizde nasil durum mesela?
Bende boyle.



 
Kişiden kişiye değişiyordur tabii ama ortalamaya bakacak olursak bence oluyor çünkü gençlikte ilgilenecek saçma sapan birsürü şey bulunuyor. Her şeyden heyecanlanıp kendini kaptırıp yemeği unutabiliyorsun. Aşk acıları / aşk heyecanları daha güçlü oluyor yemek asla birinci planda olmuyor.


  • alaimisema  (23.10.18 10:46:53) 
Sanirim evet. Bir de kendi paramizi kazandigimiz icin abur cubura para harcamaktan korkmuyoruz.

Is stresi de cok onemli bence. Isten eve gelince ac oluyorum. Hicbir sey yapmak hatta dusunmek bile istemiyorum. Sagliksiz seyler yiyip sitcom izlemek dinlendirici oluyor.

Eskiden disarida yerdim. Simdi yine siparis veriyorum ama eve geliyor. Disarida yeme aliskanligindan da vazgecmeye basladim.

Eskiden birkac restoranda yemek ozentiligimden luks gelirdi. Ornegin X restoranindan kesin aksam yemegi yemeliydim. Iki sene bunu yaptim. Sonra orasi kapandi yerine Y acildi. Herkes orayi onermeye basladi. Y gitti V geldi. Baktim bu isler hep ayni. Zaten bir restoran da unlendikce bozmaya basliyor. Disarida yeme ilgimi de kaybettim.
  • Traveller  (23.10.18 10:57:43) 
aynen


  • japon askeri  (23.10.18 11:46:47) 
Bence yaş ilerledikçe ve stres seviyesi arttıkça insan kendini yemeye verebiliyor. Her insanda böyle değil tabii ama çevremdeki gözlemlerimden çıkan sonuç bu.


  • necron  (23.10.18 12:11:22) 
Valla bizim ailede tam tersi. Yaşı ilerleyen iki lokma yiyip doyuyor.


  • superfluid  (23.10.18 12:44:16) 
sorunuzla biraz alakasız ancak abur-cubur ve dışarda yenen yemeklerde kullanılan doymuş yağlar, soslar ve kalitesiz tuzlar ciddi bağımlılık yapıyor ve iştah açıyor. Hormon dengesini de bozuyor. Bu çok net kanıtlanmış bir şey. Dışardan sık yiyorsanız onun da etkisi olabilir.


  • yagmurkahraman  (23.10.18 16:49:37) 
daha fazla yemek yemek şeklinde değil de, daha kaliteli ve seçici yemek şeklinde değişti bende.


  • nuisance  (23.10.18 17:56:33) 
@yagmurkahraman
Evet disaridan sik sik yiyorum. Son 1-2 yildir disaridan yemeyi arttirdim hatta.

@nuisance
Miktar olarak fazla yemek degil de boyle yemek duskunu olmaktan bahsediyorum aslinda. Damak tadinin pesine dusmek biraz. Onume ne geldiyse yiyeyim degil de ozellike caninin cektiginin pesine dusmek mesela.
  • stavro  (23.10.18 21:45:05 ~ 21:46:23) 
evet aynen böyle oluyor. biraz da eliniz para görünce insan güzel ve lezzetli yemeklerin peşine düşüyor. hafiften gurmecilik başlıyor :)


  • nuisance  (28.10.18 22:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.