[]

Mekan açmak

Kafamda bir mekan açma fikri var. Sadece 3 çeşit tatlı olacak. Bu 3 çeşit tatlı, çok çok kaliteli malzemelerle günlük olarak yapılacak. Ve hedef istanbulda bu tatlıyı yapan yerler içerisinden ilk 3'e girmek belki de en iyisi olmak. İçecekler olacak.


Bu fikir ne zamandır aklımda var fakat sadece 3 tatlı olayı olası gelmiyordu. Geçen bir yer keşfettim Beşiktaşta: sadece iki tatlı yapıyorlar: san sebastian cheesecake ve beyaz cıkolatalı brownı. Bu iki tatlıyı ve de kahve, çay benzeri içecekleri satıyorlar. Burayı görünce gaza geldim. Sizce oluru var mı bu işin?

 
sosyetik bi lokasyonda açarsan, seni şişirecek sosyetik ve ünlü arkadaşların varsa olur.

ne kadar aşçısın kaç michellen yıldızın var bilmiyorum ama türkiyenin en iyi şefleri bile maaşla biyerlerde çalışıyor, mekan açmıyor artık, açan da dürümcü falan açıyor.

yemekten anlayan kimse yok çünkü, millet cuppa cuppa kafasında.
  • killerbee  (22.10.18 20:12:14 ~ 20:16:03) 
kiralar cok yuksek, mekan acan arkadaslarim oldu ve alayi kira yuzunden batti. benim gordugum bu restaurant isinde iki tip isletme hayatta kalabiliyor.
1 - mulk sahibi olanlar
2 - baska sektorlerde parayi kirip restaurant'i ikinci/ucuncu sektor olarak gorenler. adamin yemege karsi hevesi var, bir de mekani digger sektordeki musterilerini agirlamak icin bir prestij meselesi olarak kullaniyor.
  • cooperr  (22.10.18 20:27:21) 
En iyisini pahalıya yapmak kârdan çok zarar getirir. Gözlemlediğim kadarıyla çok kazanan ve istikrar sahibi olan yeme-içme işyerlerinin ortak özellikleri; standardı ortalamanın üzerinde bir kalitede yemek sunmaları ve rekabetçi fiyat sunmaları (ne çok ucuz ne de çok pahalı) ve istikrarlı olmaları. 2-3 senede kapanan yerler de gördüm, 40 yıldır hiç değişmeyen ve aynı hizmeti ve kaliteyi sunan istikrarlı yerler de.


  • pseudologia fantastica  (22.10.18 20:59:26) 
Ekonomik krizde tavsiye etmem. En azindan 2020 ortasina gelene kadar nakitte kal, ve o zaman ortam musait ise ve bunu karsilayacak maddi durumun varsa acilabilir. Ancak oyle bir ruh hali ve para bollugu icinde olmalisin ki batsan da uzulmemelisin cunku acilan mekanlarin buyuk kismi batiyor.


  • s0phiesw0rld  (22.10.18 21:04:53) 
Millet lezzetliyi kaliteliyi değil instagram'da en çok izlenen/görüntüleneni yiyor. Malesef.


  • mirafiori  (22.10.18 23:36:22) 
Tatlıcılardan çıkmayan biri olarak; Çok net söyleyeyim tatlının neler olduğuna bağlı kesinlikle.

Bahsettiğiniz b blokta görmüşsünüzdür kuyruk oluyor, neden, adam sütlaç ya da kek yapmıyor. Şu an aşırı trend olan san Sebastian cheesecake ve benzerlerinden bir tık farklı browni veriyor.

Benzer konsept, Kadıköy'de çikolata dünyası ve Asuman var. Ağırlıkla Çikolata ve çilekten oluşan çok basit 4-5 tatlı. Mualla, Asuman, Oya gibi isimler verilmiş tatlılara. Yer bulamıyorsunuz, o kadar kalabalık.

Yani: Trendleri yakalamak/ Lezzetli, her yerde olmayan farklı tatlı çeşitleri

Beşiktaş ve Moda da özellikle öğrencilerin takıldığı yerde bu tip şeyler çok iyi gidiyor. Lokasyon olarak öneririm.

İstanbul da bu tip tatlıyı yapan ilk 3 yer arasında olmak" derken, sektörü bilmeden, her yerde olan künefe yaparsanız tutmaz mesela. Düşündüğünüz tatlı çeşitleri ne çok merak ettim, tutar mı tutmaz mı ben söyliyim size tatlısever olarak:))
  • lambada  (23.10.18 12:21:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.