[]

Türkiye'nin Hali Ne Olacak? Teori-Tahmin-Öngörü

Merhabalar;

Evet biliyorum Türkiye değil, Dünya için böyle bir öngörüye kimse sahip değil. Hele hele her gün farklı gündemler meydana geliyor.

Neyse sizce Türkiye siyasi olarak ileri ki dönemde ne konuma gelecek?
Neler olacak? Sadece siyasi değil genel olarak.

 
genel olarak zaten oyle cok ahim sahim bir ulke olmadik hic son 200 yilda. gelisen teknoloji, globallesen dunya, para arzi derken sans eseri 2000lerin basinda guzel birkac sene yasadik. su anda normal halimize donuyoruz, cok saapmamak lazim.


  • fakyoras  (22.10.18 17:20:47) 
Yapay ve suni bir büyümenin,zenginliğin içerisindeydik, normal olan duruma döndük. Erdoğan sanıldığı kadar güçlü değil. Eğer güçlü olsaydı, bu kadar saldırgan olma ihtiyacı hissetmezdi zaten. Ülkede bir rejim krizi hakim. Bu krizi çözecek kurumlar, ya güçsüz ya da işlemez durumda.


  • biravekahve  (22.10.18 17:34:49 ~ 17:35:27) 
Alacaklılarımız batmamızı istemiyor o nedenle batmayız. Ama bu su almadığımız anlamına da gelmiyor. Bütün ekonomik tahminler 2019'da daha fazla fakirleşeceğimizi söylüyor.

Uzun vadede Türkiye'den bir ucuz işçilik ülkesi yaratılabilir ancak bu enerji üretimimize bağlı. Yani Rusya'dan falan doğalgaz alarak bu konuma gelemeyiz. Eğer nükleer santraller açabilirsek, rüzgar ve güneş enerjisinde atılımlar yapar enerji fakiri olmaktan çıkarsak endüstride Avrupa'ya iyi bir partner olabiliriz üretimde. Bu da bizi bir süre 15-20 yıl götürür.

Endüstri 4.0 olayını başarmak halen kolay değil zaman lazım. Ancak Avrupa'da işçi çalıştırmak büyük maliyet. An itibariyle Çin'den çok da farklı değil Türkiye'nin işçi maliyetleri. Tek fark enerji maliyetinde. Dediğim gibi enerjiyi çözersek kısa vadeli bir dönemde(10-15 yıl süreyle) üretim ülkesi olabiliriz.

Bu üretim ülkelerinin sorunu da, işçiliğin maliyeti gelişen ekonomi nedeniyle artıyor oluşu. Artınca da haliyle o ülkede üretim yapmanın bir avantajı kalmıyor.

Bak eğitim, atılım falan demedim çünkü bunlardan umudum yok. Türkiye asla bir Güney Kore gibi olamayacak. Biz bizi güdenlerin koyunu olmaya mahkum bir ülke olarak kalacak ve refah olarak halk tabakasında asla zenginleşemeyeceğiz.
  • bos gezenin bos ustasi  (22.10.18 17:41:21) 
"üst akıl" :) ne isterse o olacak.
Adamlar iktidarı da muhalefeti de seneler öncesinden ayarlamış. Bize de bekleyip görmek düşüyor.
Bölüp parcalamazlarsa, sağlam araplasacagiz ve fakirlesecegiz.
  • herhaltibiliyoring  (22.10.18 18:44:02 ~ 19:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.