[]

sevgili olurken

sevgili olma aşamasında karşı tarafın eğitim seviyesi önemli mi sizce? sizinkinden "düşük" bi eğitimi olan biriyle sevgili olur musunuz?




 
Diploma fotokopisi istemem ama kendini yetiştirip yetiştiremediği çok önemlidir.


  • odiilde  (22.10.18 17:14:37) 
evet önemli. aksi halde egolar çatışıyor, daha düşük seviyede olan kendini kanıtlamaya çalışıyor. bu heves kırıcı bir şey.


  • damla sakızlı dondurma  (22.10.18 17:15:55) 
Ağa ben de yüksek tahsilimi yapamadım ama en az lise mezunu olmalı diye düşünüyorum. Bu konuda çok tecrübem de yok ama sonuçta insan ilişkilerinde bile çok sırıtıyor. Cahelat akıyor.
Bunu aşan, hissettirmeyen biriyse de bunu söz konusu etmem tabii.

  • zxcd  (22.10.18 17:25:13) 
olmam


  • aquarium  (22.10.18 17:25:32) 
üniversitede iken çok yakın olduğum bir arkadaşım, çalışmaya başladıktan sonra, iş yerinde tanıştığı, eğitim olarak kendisinden düşük seviyede bir adam ile evlendi. ilişkilerinin başından itibaren bir araya gelip bir şeyler yapamamaya başladık çünkü hiç bir muhabbet uzayıp gitmiyor, bir yerde tıkanıyordu. sinir bozucu sessizlikler, ya da devamlı araba ve futbol muhabbeti. meh! sonunda kız da ona benzedi ve komple görüşmez olduk.
kendini geliştirip geliştiremediği çok önemli.
höd gelmiş höd gidiyorsa nein davut!
  • koalalumpur  (22.10.18 17:26:19) 
kafa seviyesi önemli. aynı algıda, aynı kültürdeysek. benzer esprileri anlıyorsak bence sorun çıkmaz.

ama bence asıl konu eğitimden çok toplum içindeki sosyal statü. eğitimli biri beceriksiz ve işbilmez olup toplumsal hiyerarşide altlarda geziyor olabilir. o insanla zaten hiç olmaz.
  • orpheus  (22.10.18 17:28:33 ~ 17:29:59) 
olurum

keşke cinsiyet te sorsaydın

erkeğim
  • dafuq  (22.10.18 17:29:54) 
kadınım, olmam. aynı şey ailesinin kökeni, kültür ve eğitim düzeyi için de geçerli. geçmişte bu hatayı yaptım ve çok pişmanım. ya eşit olacak ya da benden yukarıda (bir kadın olarak söylüyorum bunu tabii). erkekler pek gururlarına yediremiyorlar herhangi bir konuda daha aşağıda olmayı ve bir yerde bir şekilde çıkıyor bu.

ben güzel sanatlar terkim, şu anda hala lisans okuyorum (başka bir bölüm). o ise yüksek lisans mezunu, okul olarak da şu anki okulumdan daha iyi okullar. aile ise eşit gibi. benimkiler gibi onun da babaannesi dedesi bile üniversite mezunu. çok fark ediyor.
  • fleur du mal  (22.10.18 17:50:25) 
Değil üniversite okumuş olması, bölüm bile önemli. İnsanın öğrenim hayatı için seçtiği bölüm bile kişiliği, hayata bakışı hakkında fikir verir. Saçma öss sisteminin insan seçmede bir görevi olduğunu asla savunmuyorum, hayat şartları insanları istisna olmaya da itebiliyor ama genel fikir vermesi açısından tahsil kesinlikle önemli.

Bu durum o kişiyi cahil ya da "düşük seviye" yapmaz tabii, ben kendi özelimde cevap veriyorum.
  • Bruce  (22.10.18 17:55:07) 
Önemli. Eğitim seviyesi düşük derken ben 24 sene okudum sen 16 sene okudun diye yıl hesabı yapmam ama iyi bir okuldan en az lisans mezunu olmasını isterim. Anlaşamayız zaten.


  • Lim5  (22.10.18 17:55:41) 
Olmam.


  • valentinov  (22.10.18 18:20:11) 
Kolay kolay olmam.


  • simderun  (22.10.18 18:28:32) 
yav nasıl olacak,bende Phd var. Doktoralı mi arayacak gönlüm.


  • feliks  (22.10.18 19:32:12) 
Hatuna göre değişir


  • Delay Fuze  (22.10.18 19:40:08) 
Simdiye kadar ki butun hayatima giren kadinlar bende daha "fazla" okumustu.

Hic biri de demedi ki; sen odunsun, beni anlamiyosun vs.vs. Aksine onlari pek cok insandan daha fazla dinleyip anlamaya calismisimdir cogu zaman.

Bunun egitim seviyesi ile degil de, biraz kafa yapisiyla alakasi var. Beyninin nasil calistigiyla ilgili.

Sonuc olarak kimsenin okul hayatindaki basarisi yada basarisizligi kesin olarak zekasini ve ya iq seviyeni belirleyemez. Sevgililik ve o an ki uyum bam baska seyler..
  • bir3iki7  (23.10.18 01:08:45) 
Çok önemli değil. Eşeğe altın semer de vursan yine eşektir derler ya, o hesap. Ama tabi okuma yazma bilmeyen biriyle de birlikte olamam :) Bi ortasını tutturalım :p


  • noluyo yaa  (23.10.18 01:22:55) 
güzelse olurum çirkinse olmam :)


  • tughan  (23.10.18 13:28:08) 
Begendiysem hic sikinti olmaz.
Egitim seviyesini aninda anlamanin kolay bir yolu yok. Reel egitim seviyesini yani. Bunu diplomaya bakarak anlayamiyorsun. Yuksek tahsil yapmis bir suru bos insan dolu piyasa.
Kagit uzerindeki egitim seviyesine bakmam reel egitim seviyesine bakarim. Hatta ona da pek bakmam da illa bakacaksam ona bakarim.
Benim de egitim seviyem dusuk zaten.
  • stavro  (23.10.18 13:32:27 ~ 13:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.