[]

Şu Bilgisayarı Alayım mı?

Çok zorlayıcı olmayan kısa video kurguları yapılacak. Çok abartı olmayan motion graphic videolar hazırlanacak. Premiere ve After effects kullanılacak.

Arada oyun oynanabilir. CS, PUBG, LOL gibi...

Stabilite ve depolama kapasitesi de önemli. İleride upgrade edilebilmesi önemli.

32 inç LED ekran ile kullanılacak.

Macbook Pro early 2015'im var. Yeterli gelmediği için masaüstü sisteme geçeceğim evde.

urun.gittigidiyor.com

 
Normalde hazır kasalar yerine toplama kasa yapmak her zaman daha uygun fiyata gelir. ama bu bilgisayarı beğendim. bence alınabilir. ama gittigidiyordan 300-400 tl daha ucuza satan yerler var şu an. oralardan da alabilirsiniz. internet'te kasa adını araştırmanız yeterli.


  • hitokiri kenshin  (22.10.18 15:32:18) 
after effects, premiere diyorsun

ssd 128, ram 8, maksimum arttırılabilir bellek 16 gb

onu geçtim bir de windowsta kullanacaksın, stabilite diyorsun, depolama kapasitesi diyorsun, performans diyorsun.
  • killerbee  (22.10.18 15:35:09) 
oyun tarafı için cs ok ama pubg'de yer yer 1050 ti bile üzücü olabiliyor. Öyle bir nalet.


  • tsubasa  (22.10.18 15:37:00) 
@killerbee şöyle düşün, stabil diye bilinen macbook pronun early 2015 aslında en stabil olması gereken versiyonunu kullanıyorum ve after effectste çökmeler oluyor.

128 gb ssd var. hdd yok. ram 8gb. bunları artırmayı düşünsene bi bu alette? linkini verdiğim kasa kadar para öderim sanırım.

o bakımdan iMac alacak bütçem de olmadığına göre. mecburan bu tarz çözümlere yöneleceğim. kaldı ki, mac ve macos'tan çok memnun olduğumu söyleyemem. ne yazık ki.
  • calmdown  (22.10.18 15:40:40) 
ben after effect, photoshop , ilüstratör türevlerini kullanıyorum mbp de. ae de sabit 3840x2160px(4k) 30 fps çalışırım. fotoğraf ve fotoşop olarak da en düşün 4000x6000px yani öyle ufak fotoğraflarla, hd videolarla falan işim yok.

16 ram i7 işlemci 256 ssd var

ben de çok memnunum hiç bi çökme ya da problem yaşamadım kaç senedir. ayrıca hafif projelerle uğraşmıyorum geçen hafta yaptığım photshop projesi 1500 layer fotoğraftan oluşuyordu. after effects dersen zaman zaman ray traced çalıştığımda 2 gün bilgisayarın renderde kaldığı ve sürekli 95 derecede render aldığı oluyor onda da sorun olmadı 2 3 senedir. bunun dışında after effect template üretiyorum envato market için. öyle pek basit şeyler diyemem yani.

premiere ve ae içinde scratch disk ve ram ne kadar ayırdın?

en son ne zaman clear cache disk yaptın ae ve pr içinden?

c4d, ae içinden ray traced veya çok sağlam ekran kartı isteyen 3. parti pluginler mi kullanacaksın?

asıl ihtiyaç duyduğu sağlam bir ekran kartı performansı mı?

öyle bir aradasın ki, bu alacağın bi fark yaratmayacak hani bunu üstüne çıkıp biraz daha sağlam bişey toplasan eyvallah

mesela 512 ssd , 32 ram, güzel bir i7 işlemci ve ekran kartı.

bizim performans dediğimiz 3 şey var

1 ssd 2 ram 3 ekran kartı
  • killerbee  (22.10.18 15:50:55 ~ 16:34:43) 
hocam ram'den yana sıkıntı yaşayabilirsin gibi geldi bana.
ben 8gb bellekli bir bilgisayar kullanıyorum. photoshop filan yok ama yüklü tiff (mimari proje) ve yine yüklü pdf (yine mimari proje) dosyalarında bazen takılmalar yaşabiliyorum.

çok pürüssüz bir kullanımın olmaz gibi geliyor bana.
  • teritori  (22.10.18 16:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.