[]

yurtta ses

kaldığım yurtta yan odadakiler çok ses yapıyor. aslında şöyle. yurdun duvarları çok ince. mesela yan odadaki telefon titreşimini kendi telefonunuz sanabiliyorsunuz. normal konuşmayu bile duyuyorsunuz. bu yüzden hiç ses olmamasını beklemiyorum. ama yan odadakiler dışardaki konuşma tonuyla konuştuğu için rahatsız ediyor. ve özellikle gece saat 12, 1, 2 gibi konuşuyorlar. sabahları ya da akşam 10'daki sese bir şey demiyoruz. ama yatacağım zaman onların sesini duymak istemiyorum.

geçen gittim uyardım tamam kusura bakma dediler ama aynısı her gün oluyor. gidip ne diyeyim? ne yapayım ya da? tekrar gidince ya aynısını deyip ses yapacaklar ya da ters yapacaklar ve ben de ters yapıcam. yurda şikayet etsem de ne diyebilirim bilmiyorum. çünkü zaten normal konuşma sesi, telefon titreşimi bile geliyor. tek istediğim gece 12'den sonra konuşmasınlar ve dışardaki ses tonuyla konuşmasınlar. biz öyle yapıyoruz çünkü. mutlaka ses olur ama her gece 12'den sonra muhabbetin ortasında uyumak kolay olmuyor. uyumasak bile rahatsız oluyor insan. diğer yan odadan öyle rahatsız edici sesler gelmiyor mesela.

ne yapayım? isteğim yersiz mi?

 
isteğin mantıklı ama gerçekten çok sıkı disiplinli bir yurtta kalmıyorsan çözülmeyecek bir sorun. yerinde olsam sese alışırım. şimdi gidip şikâyet etsen en fazla 2 gün sessiz olacaklar, 3. gün devam edecek. yurt çok disiplinli, tekrar yaparlarsa atılırlar diyorsan et tabii. ama yurt da geçiştirecekse anlamı yok. boşuna düşman kazanmış olursun.


  • hitokiri kenshin  (22.10.18 15:08:19) 
buradan askerliğini daha yapmadığını anlıyoruz hocam :) ben askerde 300 kişilik koğuşta kalmıştım bir ay kadar, kulak tıkacı ile bütün sorunlar çözülmüştü. tavsiye ederim.


  • le cola nin umursanmayan formulu  (22.10.18 15:12:39) 
yurtta disiplin yok gibi. bilmiyorum gerçi bu kadar ses olmuyor pek. ama girişleri vs. kontrol etmiyorlar. 12'den sonra baya rahatsız ediyor. çok şey istemiyorum aslında. 12'den sonra konuşmasınlar o kadar. bir de dışarda konuşulan ses tonuyla konuşmasınlar. koskoca yurtta bir onlar var. geçende de özür dilediler ama belli pek sallamadılar. bir kere daha uyarırım ama sonrasında kavga etmeye giderim artık.

her gece 3'te yatıp öğlen kalkıyorlar. sabahın 7'sinde black metal parçası açıp yerlerinden zıplatsam mı bir kere? :D
  • hknty  (22.10.18 15:46:30) 
benzerini yaşamıştım. iki kez gidip uyardım, özür dilemelerine rağmen ses çıkarmaya devam ettiler. sonra gittim yurt müdürüne şikayet ettim. ikisi kapıma geldiler beni dövmeye sjdkdkdkd dövemediler tabii. sonra bi daha ses yapmadılar. sene sonunda da benden özür dilediler.

yurt müdürüne şikayet edin.
  • nice tnetennba  (22.10.18 16:03:44) 
ben de gürültü yapmak istemiyorum ama uyarınca anlıcaklarını sanmıyorum. şikayet etsem de ne kadar etkisi olur bilmiyorum. bir de ne diye şikayet edicem biliyorum. yani odalar çok ses geçiriyor. normal tonda konuşmamaları lazım. bir de insan olan gece 2'de yurtta o sesle sohbet etmez zaten. ben gece sifonu çekerken bile düşünüyorum.


  • hknty  (22.10.18 17:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.