[]

Harddisk içindeki verileri geri döndürülemez şekilde silme

Program önerileri bir yana, şöyle bir durum var. Ben bir harddiski birkaç kez önemsiz dosyalarla doldurup doldurup silsem, çok daha eski dosyalar kurtarılamaz sanırım. Eğer ki kurtarılıyor ise, bu harddiskler sonsuz hafızaya sahip olmazlar mı? (sonsuz lafı mübalağa tabii ki)

Laptop satarken içine gömülü orjinal windowsu silmek istemiyorum. O yüzden özel peogramlarla hardcore veri silme işlemini eledim.


 
eraser

edit: bu program işe yarar. harddiskin boş kısmını defalarca siliyo
  • Delay Fuze  (21.10.18 23:18:40 ~ 22.10.18 00:24:26) 
@Delay Fuze, buyur?


  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (21.10.18 23:27:14) 
doldurup doldurup silme işini eraser yapıyor


  • owaki  (21.10.18 23:51:35) 
teorik olarak aslinda mumkun degil. o yuzden buyuk sirketler(Google, Microsoft vs) eski harddisklerini imha ederler. tabi senin verilerin onlarin ki kadar kiymetli olmadigi icin kimse o kadar masraf edip verilerini geri getirmeye calismaz. harddisk uzerindeki butun bitlerin ustune 3 kere yazarsan pratikte o bilgiler geri getirilemez olarak bakabiliriz. bunun icin ozel programlar var. ucretsizi var mi bilmiyorum


  • crucio  (22.10.18 00:10:15) 
Askeriye, istihbarat ve emniyet gibi önemli kurumlar da hdd'leri imha etme yoluna gidiyorlar.

Bu işi özel ş,rketler için yapan şirketler var, yani hdd'ni fiziksel olarak yok ettirmek için para veriyorsun.

Hatta hdd yok etmek için makinalar da satılıyor, bir nevi öğütücü.

Demek ki teorik olarak verileri tamamiyle silmek mümkün değil.

Ama sen ben gibi kişisel kullanıcıların bunlara ihtiyacı yok, belirli bir sayıda hdd doldurulup format atmak yeterli.

Belirli sayının 30 küsür olduğunu hatırlıyorum.
  • John Bloor  (22.10.18 09:04:51) 
Amacın laptopumu satarken mümkün olduğunca kişisel bilgilerimin kolayca ele geçmesini önlemek. Ama bu temizleme işini, laptoba format attıktan sonra yapacağım ki, içindeki orjinal windows sürümü de silinmesin. O yüzden doldur-sil işlemi en temizi gibi duruyor.

Seneler sonra edit: "doldur-sil" demişim, "eraser" isimli program olarak algılayın siz onu.
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (22.10.18 09:41:35 ~ 13.02.20 13:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.