[]

Ayak fetişizmindeki arz/talep dengesizliği

Sözlük, 4chan, reddit ve twitter gibi hem Türk hem yabancı mecralarda dikkatimi çekiyor bu durum. Nerede bir ayak fetişisti var, hep erkek. Genelde başlıkları erkekler açıyor, konuyu erkekler detaylandırıyor benim gördüğüm kadarıyla. Sadece sözlükte bir istisnasını gördüm o kadar.

İşin garibi ayak yalamak gayet submissive bir eylem ama talep, submissive oranı daha az olan erkek tarafından çok daha fazla. Aslında tam tersine kadınların ayak yalama talebinin daha fazla olması gerekiyor buna göre.

Size de ilginç gelmiyor mu? Neden böyle olabilir?

 
Fetişizm ve mantık buna gülünür valla.


  • olaylar olaylar  (21.10.18 21:56:04) 
E zaten fetisizm demek normalden sapma demek. Yani asil fetisizmde insan o durumu yasamadan tatmine ulasamaz, siz ayh ayaklara hastayim diyenlere bakmayin cogununki fetisizm degil. Ancak dedigim gibi normalden sapma oldugunu dusunursek zaten pasif olmak/emredilen olmak arzulanan sey oluyor burada. Yani normal kadin-erjeklik rolleriyle bunu aciklamak cok mantikli degil
He bu arada genel olarak tum cinsel nesne secimi sapmalarinda vs erkek orani her zaman kadin oranindan fazla.

  • red g  (21.10.18 22:03:30) 
Erkek ayağı düşün bir de kadın ayağını düşünnnn


  • fasulyek  (21.10.18 23:05:22) 
Bana ayak fetisi cok garip geliyo ya.

Kadin vucudunda cok daha cekici yerler varken. Bacak bile daha guzel..

Ama dediginde haklisin. Sanki kadinlar boyle fetislerini/arzularini herkese anlatmiyo yada herkesle yapmiyo gibi.
  • bir3iki7  (21.10.18 23:10:55) 
fetişizm zaten özünde normun dışına çıkmak olduğu için genelde birbirleriyle ilişkilendirdiğimiz kavramlara ters düşecek şekilde gerçekleşiyor. örneğin genelde bir kadının affedersin ROUGH SEX sevmesi "fetişizm" olarak değerlendirilmezken bir erkeğin BDSM sevmesi "fetişizm" olarak değerlendiriliyor. aynı şey ayak fetişizminde de geçerli bence: erkeğe atfedilen güç dolayısıyla erkeğin HMFS HMFS EFENDİMİSS deyip öpmesi yalaması "fetişist unsur" sayılırken kadının aynısını yapması bir nebze anlaşılabilir bulunuyor. içinde büyüdüğümüz, norm bellediğimiz bu durumlar dolayısıyla da belki kadınların çoğunluğu böyle bir "sapma" ihtiyacı hissetmiyordur. demek istediğim, erkek "sen aslansın kaplansın" diye büyüdüğü için bir noktada patlıyor ve "sie amk ben it köpek olcam, ayak yalıycam" diyor. kadınlardaki düşünce yapısı aynı değil. o açıdan bu yöndeki istek daha az olabilir.

yanlış anlaşılmasın kadın şöyledir erkek böyledir tarzı yargılarım yok, genel konuşuyorum. toplumun yüklediği roller falan. anaerkil, kadının yumrukla adam öldürdüğü bi' dünyada yaşasaydık sanırım it köpek olma isteği kadınlarda daha yoğun olurdu.

hepsini geçtim bunlar çok kişisel, tuhaf, bilimin dahi hala tam olarak açıklayamadığı şeyler. ben kendimi bildim bileli ayak fetişistiyim. genelde bunun özgüvensizlikle, kendini hakir görmekle ilgisi olduğu söylenir. aksini iddia edecek birikimim yok, belki öyledir. gelgelelim, şahsen ben daha özgüvenli, başarılı, yeterli, tank gibi hissettiğim dönemlerde "daha fetişist" hissediyorum. e hani yetersizlikten, eziklikten, aptallıktan kaynaklanıyordu bu? niye özgüvenim artınca fetişist heyvanlık düzeyim artıyor? işte bunlar hep seks.

ayrıca dünyada kadın ayağından (daha doğrusu güzel kadının güzel ayağından) daha güzel pek az şey vardır, fetişist olun demiyorum ama inanmıyosanız da saygı duyun eheh sene 2018 oldu hala "ayak mı öğk" muhabbeti yapılıyo, çok tuhaf.
  • der meister  (21.10.18 23:17:47 ~ 23:18:40) 
bu ayak fetişistleri ayak yalamayı seven tipler ise bence arz talep dengesizliği yok hiç.ayağımı yalamak isteyene yalatırım. çoğu kimse de yalatır heralde. ayrıca bana göre ayak yalatmak itaatkar bir eylem, ayak yalamak öyle değil.


  • anily  (22.10.18 03:09:24) 
erkek ayağı çirkin bir şey olduğu için. hemcinslerinden hoşlanan kadınların sayısı da az.

zaten bu sub-dom olayları da dışarıdan görüldüğü gibi değil esasında. cinsel yaşamda submissive olan bir adam ilişkinin geri kalanında ya da dışarıda daha dominant olabiliyor. ben de aynı şekilde normalde çok utangaç, narin/kırılgan görünümlü biriyken cinsel yaşamda dom olabiliyorum. nitekim şu anki ilişkim öyle.

ben ayak fetişisti değilim ama erkek arkadaşım ayaklarımın altında olmaktan, karşımda ezilmekten falan hoşlandığını, bunun bana verdiği değerle ilintili olduğunu söylemişti.

ayak fetişisti değilim demiştim ama birkaç kere hemcinsimin ayağını öptüğüm oldu. kürek gibi o kadar erkek ayağından sonra minicik tertemiz çok tatlı gelmişti. muhtemelen erkeklere hep öyle geliyor.
  • fleur du mal  (22.10.18 10:24:31 ~ 10:42:01) 
ayaklara ilgim olmamıştı hiç şu olaya kadar: eksisozluk.com

sonra biraz empati yapayım dedim, hoşlandığım bir ayak var ama öyle yalamayı falan düşünmüyorum :)
  • tughan  (22.10.18 23:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.