[]

yalan söylemeyen var mıdır?

Bir arkadaşım yalan söyleyen insandan herşey beklenir diyor.Dürüstlük olmazsa olmazımdır falan filan.Ben de diyorum yalan ihtiyaç herkes söyler bu normaldir abartılmadığı sürece... bunu söyleyen bi bayan bu arada si ne düşünüyorsunuz yalan en büyük suç mudur?




 
En büyük suç değil ama normal hayatta bir ihtiyaç olduğu kesin. Boyutu da önemli tabii.


  • zxcd  (21.10.18 18:18:49) 
Gerektiği zaman yalan söylenir, ne koşulda söylendiği ve ne söylendiği önemli.


  • mutekebbir  (21.10.18 18:24:26) 
Yok diyen yalan söyler.
bayan olunca bir şey Değişmez.

  • neymis  (21.10.18 18:27:17) 
Dr. House’un da dediği gibi “everybody lies.” yani herkes yalan söyler. Bence hayati bir önem arz etmedikçe, kuyruğu kurtarmak için yalan söylenmemeli. Yalan söylemekten hiç hoşlanmam mecbur kalmadıkça da gerçek neyse söyler, vebalini çekerim. Bana da yalan söylenmesini sevmem, yalan söylediğini fark ettiğim kişiden de soğurum.
Söylediğiniz kadın, “bana yalan söyleme, anlarsam affetmem.” diyor kısaca.

  • boyalı kuş  (21.10.18 18:29:11) 
Bence mesele, yalan söylerken de insanın prensiplerinin olması.

Örneğin, kötü ve ahlaksız insanlara her türlü yalanın söylenmesinde bir sakınca görmezken, hak etmeyen, ahlaklı ve iyi insanlara hiçbir konuda yalan söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

ikinci seçenekteki insanlara yalan söyleyenler, benim gözümde de "bundan her şey beklenir" tarzındaki tiplerdir.
  • inawen  (21.10.18 18:35:16) 
@inawen +1.


  • simderun  (21.10.18 18:58:21) 
Mümkün değil. Bunu diyen yalan söyler.


  • farabi  (21.10.18 19:46:44) 
Kimse yalani severim ya da yalan benim icin sikinti degil falan demez.
Oyle soylemesi lazim o yuzden soyluyor. Ben yalan onemlo degil diyen kiz gormedim.

  • stavro  (21.10.18 20:07:47) 
saçmalık. örneğin; daha on dakika önce tanıştığım birine reflekssel olarak yalan söylemeye meyilliyimdir, en basit sorduğu kişisel soruya bile yalan söylerim ama çok yakınım olan birine mesela kız arkadaşıma da reflekssel olarak doğruyu söylerim hep.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.10.18 20:10:52) 
Herkes yalan söyler ama yalan kötüdür derler.Kadınların söylediklerine bakma yaptıklarına bak.

+1inawen
  • komando kani var bende  (21.10.18 20:12:03) 
youtu.be

Yalan konusuyla ilgil sevdiğim bir ted konuşması.
  • istenmeyen evlat  (21.10.18 20:59:12) 
yalan en buyuk suc degildir ama yalan soyleyen birisine guvenmem. ve yalan da soylemem. ne is hayatinda ne ozel hayatimda. cevaplari okuyunca, soyle bi kendimi tekrar suzdum en son ne zmn yalan soyledim diye. hatirlayamadim. neden yalan soyleme ihtiyaci duyuyorsunuz?


  • crucio  (22.10.18 00:32:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.