[]

ölüm istediğini iddia eden tanıdık?

selamlar. twitterımda takipleştiğim biri var, x diyelim. bu x ile lisede aynı sınıftaydık ama toplam muhabbetimiz 30 dk değildir düşünün 3 senede. neyse 1 senedir falan twitterda takipleşiyoruz. (liseden 2014 çıkışlıyız) işte bu kız sürekli '' depresyondayım, hayat beni çok üzüyo'' tarzı şeyler paylaşıyordu. kızla ortak tanıdığımız var ama arkadaşımız hiç yok. her neyse işte geçen timelineda gördüm blog hesabı varmış bir gireyim bakayım dedim orada yardırıyo : ölüm istiyorum ama korkuyorum yapmaktan, bazen neredeyse çok çok istiyorum ama korkaklığım :(. /işte sudan çıkmış balık gibi nefes alamıyorum boğuluyorum, etrafımdan havayı emmişler '' tarzı bir kaç giri girmiş. şimdi bu kızın kendine zarar vermesinden korkuyorum ama açıkçası dış kapının dış mandalı bile değilim. yine blogundan ve twitterından anladığım üzere ailesiyle kavga edip ayrılmış. şimdi nasıl bir yol izlemeliyim. çünkü intihar gibi bir şeyi herkese açık twitterından paylaşmak yardım çığlığı gibi geliyor.
-gerçekten hiç bu konuyu çıtlatabileceğim ortak bir arkadaş yok.



 
sana ne? dertsiz başına dert alma. bırak kim ve ne için çığlık atıyosa o koşsun yardımına. sorunlu insandan hayır gelmez. zararlı çıkan sen olursun.

benden söylemesi. bela istiyosan sen bilirsin.
  • Delay Fuze  (21.10.18 17:53:03) 
Valla emmioğlu hakikaten başına dert arıyorsan büyür yol açık. Bunun adı da bencillik, duyarsızlık falan sayılmaz çünkü öyle insanlar en çok yardım eden kimseleri dinlemezler.


  • zxcd  (21.10.18 18:06:05) 
Kendini bulaştırırsan sonra rahatça çıkamazsın. Arkadaşında yardım çığlığı atmak yerine acilden veya devletten bir psikiyatriste gözüksün, en kötü twiterdan arkadaşlar ruhsal durumum kötü, beni bir psikolog'a yönlendirebilir misiniz desin.

Beyaz atlı kurtarıcı prens olmak ilk zamanlar çok çekici olabilir ama sonra kendi psikolojini de batırırsın.

Birde kızın yazdıklarının attention whore'luk için olabileceği ihtimalini de bir düşün derim.
  • KaraSakall  (21.10.18 18:25:25) 
Ben de "Hiç bulaşmayın." diyorum. Psikolojisi ciddi derecede bozuk insanlar, tedavi görmedikleri takdirde, bir süre sonra etrafına da zarar veriyor.


  • simderun  (21.10.18 18:44:20) 
Yakının olsa veya en azından arkadaşın olsa kısmen kendisine karşı bir sorumluluğun bulunurdu. Ama şu aşamada kendisi yalnızca Twitter'da takipleştiğin birisinden ibaret. Ben olsam kendisini unfollow etmem, zira bu tür dengesiz insanların niye intihar edeceği de belli olmaz. Unfollow ettiğini fark edip morali de bozulabilir. Ama kendisi sessize almanı ve varlığını unutmanı öneririm. Eğer illa bir şey yapacağım, siz bencilsiniz kardeşim diyorsan fake bir üyelikle falan kendisiyle konuşmayı ve profesyonel yardım almaya yönlendirmeyi deneyebilirsin. Ama şunu unutma, bir kere iletişime geçtikten sonra geri dönüşü yok. O saatten sonra hayatta da kalsa, intihar da etse ufak da olsa senin de payın olacak.


  • hitokiri kenshin  (21.10.18 22:04:28) 
Oha ne kadar bencilce cevaplar?! Ben olsam, geçmişte en azından yüzyüze bakmışlığımız bile varsa yardımcı olmaya çalışırım. Ne tür problemler yaşadığını bilmiyorsunuz. Belki sizin tek bir merhabanız bile kızın içinde bir şeyleri kıpırdatabilir. Ailesi ile de araları bozuk demişsiniz, bi el atsanız ne kaybedersiniz? En kötü senaryoda kız kendine zarar verdi diyelim. Neden sorumluluğu üzerine almış oluyorsun ki? En azından denedin dimi? Vicdanın hangi durumda daha rahat eder? Yardım edebilecek durumdayken etmediğin zaman mı veya yardım ettiğin halde faydalı olmamasında mı? Şahsen benim vicdanım denemeye zorlardı beni.

Bencillikten gözlerim acıdı bu başlıkta
  • oekuklu  (21.10.18 22:16:26) 
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.başta maalesef çoğunluk gibi bulaşmamayı düşündüm çünkü tweetlerinden ve bloğundan baktığım kadarıyla ruhsal dengesi pek yerinde değil. ama işte vicdanım tam olarak el vermedi o yüzden bende mi bir sorun var diye fikir almak istedim. açıkçası kızla iletişime geçip ne diyebilirim onu da bilmiyorum çünkü psikolojiyle tek alakam 1. sınıfta aldığım psikolojiye giriş dersi. ters bir şey söyleyip trigger olmak da istemiyorum olumsuz bir sonuca. şu an için bulaşmamaya karar verdim. tekrardan çok teşekkürler.


  • neverlose  (21.10.18 23:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.