[]

İsviçre'de Postdoc Vizesi

Selam dostlar,

İsviçre'nin bürokrasi dehlizlerinde kaybolup, havale geçirmek üzereyim. Bir bilgisi fikri olan varsa insanlık namına dedeye sahip çıkın.

Durum şu:

TÜBİTAK 2219 bursu ile İsviçre'ye postdoc'a gideceğim. Yani, İsviçre'de kalırken finansmanımı İsviçre'li bir işveren değil, TÜBİTAK sağlayacak.

1) Bunun için hangi vize tipine başvuracağım ile ilgili herkes farklı birşey söylüyor: D tipi (çalışma izinli ulusal vize) başvurusu yapmam gerektiği söylendi, ama aslında çalışan statüsünde değil kendi kendini finanse eden araştırmacı olacağım. Bir fikri olan var mıdır?

2) Halihazırda çok giriş çıkışlı Schengen vizem var (İsviçre tarafından verilen). D Tipi başvurumun değerlendirilmesi sırasında, kız arkadaşımın doktora savunması var ve buna katılmak istiyorum. Değerlendirme sırasında, elimdeki vizeyle İsviçre'ye girebilme şansım var mıdır?

Bir yardım falan, heder ettim kendimi, nolur.

 
Teşekkürler cevap için. Ben de tersten gidecek olursam:

2) Bazı yerlerde, oturma başvurunuz varken, ülkeye giriş yapmamanız gerekir gibi uyarılar görüyorum. O nedenle sordum, giriş tarihinde geçerli vizem.

1) Ocak 2019-Ocak 2020 arasında bir sene kalacağım. Aslında benim arada kaldığım bir durum yok, sadece sağlıklı ve net bir bilgi alamıyorum. İsviçre Konsolosluğu'nun vize departmanı telefonlara cevap vermiyor. Beraber çalıştıkları TLSContact firması, "biz bilmiyoruz, konsoloslukla görüşün" diyor. Statüm tam çalışan statüsü olmadığı için arada kalmış durumdayım.
  • dur  (21.10.18 17:12:44) 
1. 90 günden uzun kalacaksan D tipi vizeye başvuracaksın. İlla ki çalışma sözleşmen olması gerekmez. Burada önemli olan oturum izni alman gerekmesi. Turist vizesinin süresi bu iş için yeterli değil. Vize D tipi olacak. Sana karşıdan postdoc kabul belgesi gelmiş olması lazım. Finansman içinde TÜBİTAK'ı göstericeksin. Ha bir de sağlık sigortası gerekecektir. Onu kesintisiz yaptırman lazım. Turist modeli gibi olanlarda 6+6 ay şeklinde yaparsan kabul etmezler. Girişi ve çıkış gününden bir gün önce ve bir gün sonra olacak.

2. Pasaportunu bu süre içerisinde geri alabilirsen gidebilriisin. Başvuruda pasaportu elçilikte bırakman gerekecek ama bazı durumlarda geri istediğini belirtip, vize sonucu gelince verebiliyorsun.
  • helenart  (21.10.18 18:42:03) 
1) hangi kantona geliyorsan o kantonun immigration ofisine mail atabilirsin yada telefonla arayabilirsin. onlar daha detayli yardimci olur.

2) bunu da aslinda sormalisin. cogu avrupa ulkesi oturum/calisma vizesi basvurulari esnasinda ulkede olmamani istiyor.
  • crucio  (22.10.18 00:45:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.