[]

Modem değiştireceğim

Gidip kafama göre alıp bağlayabilir miyim? Teknosadan falan. Bu işlerden pek anlamıyorum :) 200 tl ye asus ve tp link modemler var onlardan alayım diyorum. İnternet ttnet.

Bi akıl verin :)


 
adsl kullanıyorsan en ucuzu bile iş görür. fiberse fiber özellikli alman gerekir.

ayarları yapmayı biliyorsan alabilirsinn tabii.
  • binder dandet  (21.10.18 10:39:57) 
@binder valla ben eski kafayım azcık, ayar falan bilmiyorum :) ama modem çok eskidi 8 senelik falan. Bi şekilde halletmem gerek


  • Vse budet horosho  (21.10.18 10:43:13) 
En ucuzu is gormez.

200 liralik asus sorunsuz senelerce isini gorur.

Edir: ayarlar konusunda adsl kullanici adini ve sifreyi bildikten sonra adim adim kuruluyo zaten. Bi de wifi adi ve sifresi belirledin mi tamam.
  • bir3iki7  (21.10.18 10:44:04 ~ 10:45:58) 
kablonet se kafana göre değiştiremezsin. adsl ise değiştirirsin ama modemin arayüzünü açıp ayarlarını yapman lazım. isp ni arayıp sor, olmadı teknik eleman yollasınlar.


  • aktuelbimurunu  (21.10.18 10:45:42) 
kablonet ise öyle pek kafana göre olmuyor sanırım.

şimdi ben mevcut kurulu halde internetimi kapattım, 1 sene sonra aynı şekilde tekrar açtırdım.

yani herşey yerli yerinde.

buna rağmen dedim ki kuruluma gerek yok, herşey kurulu, beni boşuna bekletmeyin, aktif edin interneti oradan dedim. o öyle olmuyor beyefendi dediler.

adamlar geldi, sadece modemin arka tarafını çevirip, oradaki seri numarasını genel merkeze söyleyip o şekilde aktif olmasını sağladılar, bu yüzden kablonet olursa herhangi bir markayı alınca sorun yaşarmısın bilimyorum.

gerçi müşteri hizmetleri çok iyi, online olarak chat ile sorabilirsin ya da telefon edebilirsin.
  • killerbee  (21.10.18 10:58:54 ~ 10:59:26) 
yüzde 99.9 kablonet kullanmıyordun. o nedenle almışken vdsl destekli bir modem almanı öneririm.
kablonet için zaten seçeneğin yok. turksat kendi satıyor. mac id eşleştirmesi yapıyorlar.

  • sutlu nescafe  (21.10.18 12:47:12) 
Modem işinde airties en sorunsuzu. Tplink ve asus önermiyorum.


  • karacigerim vur kadehlere  (21.10.18 13:17:38) 
Sana önerim 2. El olarak ttnetin sözleşmeli olarak verdiği fiber modemlerden birini alman. Ben parası ile gittim 200 liraya asus aldım, saçma sapan sorunlarla uğraştım. Bayağı kişi de şikayet ediyor farklı farklı modemleri.

Anladığım kadarı ile modem üreticileri internet servis sağlayıcılara çok daha stabil modemler sağlıyorlar. Genel olarak zyxel ve huawei kullanıyorlar.

Benim evde superonline ve turknet var. Superonline'in modemi huawei, turknetin modemi zyxel. İkisi de 100 mbitte çalışıyor. Memnunum. Asus varken değildim.
  • denizgonen  (21.10.18 13:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.