[]

Üst kattan su geliyor

Üst komşu banyosunyla mutfağının yerini değiştirdi ve daimi olarak bizim mutfağa su akıyor. Önce damla damla akıyordu, göya yaptırdı, şimdi nem yapıp boyayı döküyor. Söyledik kendisine, ilgilenecek gibi durmuyor. Nasıl yaptırım uygulatabilirim? orayı boyayıp evi mi sigortalatayım? Yoksa avukatla mı görüşeyim? Fikri olan veya benzer durum yaşayan?




 
Sigorta poliçe vadesi öncesindeki hasarı ödemez. Ama dediğin gibi sigortayı yaptır. 1-2 ay sonra orayı boya. Sonra hasar tekrarlayınca dosya açtır.

Akıntı tesisat kaynaklıysa üst kata rücu ederler. Değilse, izolasyon kaynaklıysa şirketine göre teminat dışı değerlendirilebilir. İzolasyon hasarını da benim bildiğim bir şirket rücu ediyo.

Detaylı bilgi için mesaj atabilirsin.

Bunlarla uğraşmak yerine belediyeye şikayette de bulunabilirsin tabii. Sanırım bunlarla belediye ilgileniyo
  • Delay Fuze  (21.10.18 10:11:46) 
Cevap için çok teşekkürler. Sıva ve boya masrafı sorun değil, yeter ki su akması kesilsin. O boya dökülen yer tam üst katın giderinin olduğu yer. Onun süzgecinden kaçırıyor büyük ihtimalle. Banyoların tavanları normal odalara göre kalın oluyor tesisat geçecek diye, kafasına göre odayı banyoya çevirdiği için oluyor bu sızıntı.

Peki belediyeye bir başvurayım, sonra da tavanı yaptırıp evi sigortalarım, bir iki ay sonra da dediğiniz gibi dosya açtırırım, teşekkürler.
  • aktuelbimurunu  (21.10.18 10:15:55) 
Duvarin nemi atması baya uzun sürebiliyor bazen. Belki sızıntı durmuştur.


  • herhaltibiliyoring  (21.10.18 10:50:23) 
Zabitayi ara, gerekirse suyunu keserler. İpe ipe yaptirmak zorunda kalir...


  • her giriste sifresini unutan adam  (21.10.18 11:15:15) 
Aynısı bizim de başımıza geldi. Yaptırdı komşu, biz de boyasını falan hallettik evin. Sonrasında sigorta yaptırdık. Şimdi bir şeyler olursa sigorta ilgilenecek, her türlü en iyisi.


  • bos gezenin bos ustasi  (21.10.18 12:45:49) 
Önceden aldığı nemi atması uzun sürer +1, yani adam gerçekten arızayı gidermiş olabilir ve artık su kaçmıyordur ama kuruması uzun sürer.

Günden güne çoğalan bir iz var mı ona bakın, şu an nemli su zili görünen bölgeyi kalemle işaretleyip büyüyüp büyümediğine bakabilirsiniz.

Ayrıca banyoların tavanı (tabanı) diğer odalara göre kalın olmaz, aksine daha ince olur ki tesisat gizlemek kolay olsun. Konu dışı ama zaten beton yüksekliği önemli değil, 10 cm de olsa 50 cm de olsa su beton tarafından emilip size iletilecek eninde sonunda.
  • John Bloor  (22.10.18 10:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.