[]

Su Tesisatı - Ev Sahibi

Merhaba.

Evimin altındaki bakkala, banyonun gider borularından su sızıyor. Bugün gelen tesisatçı 3000 tl masraf çıkardı. Bakkal beni mahkemeye vereceğini söylüyor "muhattabım sensin" diyerek. Su vanamı açtırmıyor haklı olarak. Bulaşık yıkama, duş işlerini assassin gibi bakkal kapanınca gece hallediyorum saçma sapan. Ev sahibim de daha önceden evle alakalı ustaya ödediğim 100 lirayı kiradan kesmeme bile 3. dünya savaşı çıkaran bir pislik. Eve çıktığımda eski kiracının kirli bulaşıklarına çöpüne kadar duruyordu, öyle umursamaz. 2 senedir evin sağını solunu onarıyorum sürekli. "Ev senin, istersen duvarları yık" falan diyor. Binanın mantolama masrafından daireye düşen payını ödemedi, firmayla mahkemelik falan öyle bir keko.

Ev değiştirme işi çok masraflı olduğundan evden taşınma ihtimalim yok şu an. Bu tesisat değişecek mecbur.

3000 lirayı kiradan düşmem gerekiyor yaptırıp. Ev sahibiyle büyük olay çıkacak. Önceden kendisi kalmış evde, problemli bir tip olduğundan bakkalla kavgalılar, ikisini konuşturamadığım için arada kalmaktan bezdim.

Ev sigortalı ancak daha önceden de bu problem varmış, geçici çözümlerle geçiştirilmiş. Sorun eskiye dayandığından ve sigorta daha yeni tarihli olduğundan kapsamıyor.

3000 lira masrafı kiradan taksit taksit düşsem, ev sahibinin bana yasal bir yaptırım hakkı var mıdır herhangi bir şekilde? Ya da evden çıkarabilir mi beni kirayı eksik ödediğim iddiasıyla? Benim ona karşı haklarım nedir? Durumla ilgili fikir verebilirseniz çok sevinirim. Tek yaşayan kadın profilimden dolayı ikisi de çok densizleşiyor bana karşı, sinirlerim yıpranmaya başladı. Ve evet, kirayı bankadan yolluyorum. Tesisatçıdan da fatura alacağım.

Ev sahibinin pislikleşip ben evde yokken camları indirmesi gibi ihtimalleri bile düşünmeye başladım. Gerçi kurusıkı bir adam, tırsak bir tip. Yapamaz, göt korkusuna mahaleye gelemiyor herkes kendisine gıcık olduğundan ama olasılık düşünmekten strese girdim.

 
Ev kimin?
Ev sahibinin.
Davayı kime açacak masum bakkal?
Ev sahibine.
Sen ne olacaksın?
Çirkeflik yapacaksın ve evden çıkmayacaksın.
Sorun kaldı mı? Kalmamış.
  • zxcd  (20.10.18 23:01:01) 
Sağlık Bakanlığı da bakıyor bu işlere. Sonuçta bakkal, gıda ürünü vs.
Dilekçe verin, 15 gün içinde gelip kontrol ederler. Ev sahibine de 10-15 gün süre tanırlar yaptırması için, yaptırmazsa artık yüklü ceza mı öder, yoksa devletle mahkemelik mi oluri orasını kendi düşünsün.
Bakkalla arayı iyi tut, gidip şikayet etsin, bi dilekçeye bakar.
  • esse classic  (21.10.18 00:37:46) 
Yasal olarak o tamiratı ev sahibi yaptırmak zorunda, ama siz kendiniz yaptırıp kiradan düşerseniz buna yasal olarak sorun çıkartabilir mi emin olamadım ama hiç olmazsa çok pahalıya yaptırmışsın ben daha ucuza yaptıracaktım diye tatava yapar o kesin.


  • talasas  (21.10.18 14:49:10) 
Bakkalla kötü olma, "ben de mağdurum belediyeye bir dilekçe verin ev sahibine baskı uygulasınlar, gerekirse dava açın" de.

3000 TL kesin mi? Başka birilerinden daha fiyat almalı her zaman.
  • John Bloor  (22.10.18 10:25:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.