[]

danışmanın tezi okumasını beklemek

arkadaşlar selamlar, iyi akşamlar-sabahlar,
tezli yüksek lisansımı bitireceğim inşallah ama bir türlü o son noktayı danışmanla koyamıyoruz. tezimin ders dönemini zorluklarla bitirdim, çoğu şeyle birlikte yürüttüm ve 10 ay önce tezimi yazıp danışmana yolladım. aralıklarla düzeltmeler yapıyoruz ama tezim kısa olmasına rağmen adam hala tam tezi bitiremedi, hala yarısında.düzeltmeler yapıyorum dediği gibi ama beğenmiyor, olmamış diyor, hoop tekrar.. aynı şehirdeyiz, mailleşme yoluyla genelde haberleşiyoruz. en son 6 ay önce yuz yuze görüştük. tamam okucam sana hatalarını hep birlikte yollucam tekrar bir bakmalısın diyor ama ben bu adamın affedersiniz ağzına sıcacam artık. bıktım.. açık açık soruyorum "ne zaman kurula giricem?" "bakın bu kadar ay geçti artık bitmeli değil mi" diyorum tamam daha zamanın var diyor. bu arada 2019 Ağustos'a kadar kurula girmeliyim. tersleşmemeliyim tamam da bu nedir? son zamana kadar beklemek zorunda mıyım? valla napıyım ne edeyim adama bir küfür etmediğim kaldı, her şeyi açıkça sorup, söylüyorum adama ama yok! en son bir ay önce mesajlaştık, "hocam bari okuduğunuz yerleri yollayın, düzelteyim" diyorum haber vericem, biraz daha ilerleyeyim diyor, valla billa sabır kalmadı. emeklerime yazık.



 
Çok sinir bozucuymuş öncelikle :/ bu işin yolu şöyledir, bölüm bölüm hocaya yollanır, ilk bölümü yazar yollarsın o kontrol ederken ikinci bölümü yazarsın, sonra o okuduğu kısmın düzeltmelerini yollar filan, yani tezin tamamını bi anda yollaması çok saçma. Bence ısrar edin, okuduğunuz kadarını yollayın düzeltmeleri yapayım Ocak’ta mezun olmak istiyorum diye tekrar tekrar söyleyin. Olmadı danışman değiştirmek de çözüm olabilir.


  • mutlusismankedi2015  (20.10.18 20:01:51) 
Yazma aşaması dediğiniz gibi oldu. 3 bölüm tezim. Birer bölüm yazdım ardından hemen yollayıp diğer bölüme başladım. Ama hoca o zamanlardan beri bitiremiyor. Baktım okumuyor ben de tezi tamamen bitirdim. Tık yok. Danışmanı değiştirmek konusu ise okulda hocalarla muhabbetim yok, bu aşamada da sorun olur diye düşünüyorum açıkçası. Adama da dedim yani ağustosa kadar beklicem mı diye açık bir tarih vermek ters gelir diye düşünüyorum ama emin ol ki kaçamak cevap verir ona da.


  • 4seneayniyerdeduramam  (20.10.18 21:24:06) 
Daha ne kadar önce bitireceğim ki? 10 ay önce yolladım tezi. Yüz yüze görüşmek içinse ben sana yazicam diyo zaten tezi bitirmişsin gorussek ne olacak kafasında. Okul da yakın yani bana. Çat kapı gidiyom her hafta ama bulamıyom.


  • 4seneayniyerdeduramam  (20.10.18 21:51:00 ~ 21:52:09) 
#cosmic e ilave olarak:

ilk once oturup bir plan cikartin kendinize.
Hangi tarihte bitirmek istediginize karar verip o tarihten bugune/geriye kadar asama asama ne zaman ne yapilacagini belirleyin.

Hocanizla periyodik olarak yuzyuze toplanti ayarlayin ki o da isin ciddiyatini ve sizin kararliliginizi gorsun.

Plan yapmadan ilerlerseni isi sansa ve danismanin keyfine birakmis olursunuz.

Kolay gelsin.
  • parcxerox  (20.10.18 21:55:04) 
Mail atayım diyorum, "hiç iyi değilim, bu belirsizlik sizce çok uzamadi mı hala bekliyorum ama net birşey yok"diye


  • 4seneayniyerdeduramam  (20.10.18 22:15:28) 
#cosmic e yine ilave...

buyuk bir ihtimalle danisman da "erteleme" sendromu yasiyor ama tabii onun tuzu kuru. Her ne kadar hocayi itelemek, acikca baski olusturmaya kalkmak, hata ufaktan tehdit etmek cok cazip gelse de (ki sizin durumunuzda hoca kendi kasinmis!) yapmamaya calisin.

Kopruyu gecene kadar... malum.

Adamla terse gelirseniz bu sefer o tez hic bitmez, juri toplanmaz vs sonra ugras dur.

Disinizi az biraz sIkIp hocanin karsisina bir planla cikin. win-win tarafini gostermeye calisin mumkun oldugunca... "bitirelim de yayin yapalim birlikte hocam" filan dersiniz mesela.. o da sopa-ve havuc olayi...
  • parcxerox  (20.10.18 23:52:20 ~ 23:53:26) 
sakın öyle mail atma suyuna git


  • nolmus yani  (21.10.18 00:28:12) 
dünden beri ara sıra buraya küfür etmek için gelip vazgeçiyorum. öyle danışmanın...
muhabbetin varsa dekanla konuş bence. yemişim öyle akademisyeni. ya da adamın yayınlarına bak plagiarism var ise tehdit et.

  • faaip de oiad  (21.10.18 13:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.