[]

anime film önerisi

anime izlemeye geçen sene başladım, çok bi şey bilmiyorum açıkçası. şimdiye kadar satoshi kon ve mamoru hosoda adı geçen tüm filmleri izledim. onun dışında mind game'i sevdim. hayao miyazaki'den bahsetmiyorum bile... internette ne kadar liste varsa baktım, hepsi aynı sanki. dönüp dolaşıp aynı şeyleri öneriyorlar. tükendim lksdaf. dizi önermezseniz sevinirim.

özellikle satoshi kon'u çok sevdim. liseli draması aramıyorum, sugoi sugoi diye bağıran insanlar istemiyorum, oturaklı, eli yüzü düzgün filmler istiyorum. :(


 
kimi no nawa'yı bi dene derim


  • red hot chili  (20.10.18 15:49:23) 
izledim, pek sevmedim. :/ mide bulandırıcı derecede romantik geldi.


  • nice tnetennba  (20.10.18 15:50:08) 
grave of the fireflies'ı bayağı övmüşlerdi.eski ama bayağı iyi diyorlardı.
ghost in the shell
the girl who leapt through time

bunların dışında güzel anime serileri var ama hangileri ilgini çeker bilemedim :)
death note,fullmetal alchemist e illa bakmışsındır.
  • red hot chili  (20.10.18 15:57:53) 
Hotaru no haka
Stranger: Mukou Hadan

  • glamdr1ng  (20.10.18 15:58:11 ~ 15:58:29) 
Stranger: Mukou Hadan dışında hepsini izledim. ona bakayım bi.


  • nice tnetennba  (20.10.18 16:02:22) 
Zaten izlemeye değer yönetmenleri izlemişsiniz :) Ben de biraz sanatsal önerilerde bulunayım. Mind Game'i sevdiyseniz Yuasa reis'in uzun metraj anime filmi olan yoru wa mijikashi arukeyo otome'ye bakabilirsiniz; çok karman çorman gelebiliyor insana ama adamın kafası güzel, yapacak bir şey yok. ayrıca animasyon tarihinde sahip olduğu öneme istinaden Akira izlememek de olmaz.

Dizi istememişsiniz ama bu önerim tam dizi de sayılmaz: Aoi Bungaku. Japon edebiyatı klasiklerini animeye uyarlayan bir TV serisiydi bu ama hikayeler birbirinden bağımsız olduğu için film niyetine izlenebileceğini düşünüyorum. Her hikayeyi farklı bir ekip yapmıştı, çeşitlilik açısından da çok tatmin ediciydi.
  • wish i could find a way to disappear  (20.10.18 19:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.