[]

Kedi ile yaşamak

Biraz tricklere ihtiyacımız var. İki adet yavru kedi bizimle bir süre kaldı. Şimdilik kaliyorlar. Gece gelip suratımıza falan yatıyorlar. Hoşumuza gidiyor namıssızlar çok tatlı ama yanlış bir sey mi yapıyoruz? Mesela geçici diyoruz ama belki kalırlar. Nasıl yapayım da mutfakta tezgahta gezmesinler? (Henüz gezmiyorlar ama gezerler bu gidişle) Nasıl çerçeveleri devirmesinler, saksılardaki yeşillikleri yemesinler, perdelerde sallanmasınlar. İlk geldiklerinde çok küçüklerdi. Bunları bir odaya kapatıyorduk kendilerine zarar vermesinler diye. Şimdi kendimi odaya kapatıyorum saksıyı, tv yi, cerceveyi devirmesinler diye uğraşmamak için. Bi de evde muhabbet kuşu var ki, sirk yemin ediyorum. Kedileri az boşlasam kafesin önünde alıyorlar soluğu. Emimin güzel tecrübeleriniz vardır. Paylaşın lütfen.




 
Kendini eğiticeksin.
Ne yaparsan yap sen bakmadığın an o tezgahta gezerler bizde mutfak kapalı
İnsan yemeği ya da sofrada. Kesinlikle yemek verme sonraçok sorun çıkıyor.
O kuşa dikkat et yerler
  • fasulyek  (20.10.18 02:24:37) 
benim evde bütün kapılar açık, kapalı kapı sevmiyor haspamlar. ama banyolardaki önlem klozeti her zaman kapalı tutmak başka tehlike yok oralarda zaten. yapmalarını istemediğim her şey için şiştt komutuna alıştırdım, sert bir şekilde şiştt dediğim zaman ne yapıyorlarsa bırakıp uzaklaşıyorlar. hiç mi yapmıyorlar yapıyorlar tabi, koltukta bir kaç delik fark ettim geçen gün ben yokken atmış patiyi. bir tanesi mutfak tezgahına çıkmamayı öğrendi mesela ama diğeri hatta daha zeki olan inatla dinlemiyor. bıkmadan her seferinde indirip kızıyorum bir gün dinleyecek inş. büyüdükçe yaramazlıklara olan ilgileri azalıyor.

bir de ev eşyaları onlara göre biraz. hiç biblo yok mesela evde. geçen internet kablosunu kemirdi, ders oldu bütün kabloları toplayıp sardım güzelce önlem aldım. artık ellemiyorlar. zaten az eşya var, devirebilecekleri şeyler bulunmuyor evde. muhabbet kuşuna pek bir şey diyemeyeceğim ama avlamak için değil sadece merak üzerine yaklaşıyor olabilir. bence hala yavrularken kontrollü olarak yaklaştırmayı bir deneyin. ben bizimkiler yavruyken eve misafir gelen kuşla tanışsınlar diye bir araya getirmiştim hiç saldırgan davranmadılar.
  • ofelia  (20.10.18 09:45:59) 
kuşumla kedim 1 sene kadar aynı evde yaşamak zorunda kaldılar. muhabbet kuşunu başka odaya aldım, o odanın kapısı hep kapalı durdu. tabii kuşu sürekli kontrol etmeniz, kafesini açmanız, açtığınız vakit de yanında durmanız gerekiyor ki hayvan depresyona girip ölmesin. kuşla aynı odada katiyen durmamalı. saksıdan önemli bence.


  • nice tnetennba  (20.10.18 09:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.