[]

Sahiplendirilecek Güvercin!

Arkadaşlar hep kedi köpek sahiplendirecek değiliz değil mi? Duyuru ailesi şüphesiz bu konuda da bir çözüm bulacaktır. Mevzubahis arkadaşımız bir güvercin.

Bundan 5 ay önce yavru olarak Bakırköy'de bulunmuş. Tarafımca götürülen ilk veterinerde "abi bu kuş annesiz babasız ölür, hiç uğraşma" denilmiş. Yoğun çaba, enjektörle verilen mamalar, el bebek gül bebek muameleler ve şık bir sohbetle bugünlere getirilmiş bir güvercin. Tüylerinin an be an dökülüp bugünki yetişkin haline gelişi dün gibi aklımda.

Fakat şöyle bir problem var. Bu kuş doğal olarak yabani bir kuş. Ve anne baba eğitimi görmediği için uçma konusunda vs, yaşıtları kadar iyi değil. Zaten hala genç sayılır. Evde yaşayamayacağı için ben bu arkadaşı İstanbul Üniversitesi'nin önüne götürdüm bir ay önce. Uçurayım, doğaya salayım dedim...

Demez olaydım. Kuş uçtu, yere indi. İner inmez bir kedi arkadaş kuşu kaptı. E kedinin de doğası bu ne yaparsın. Fakat koşmamla kedi korktu ve güvercini bıraktı. Hafif yaralı olarak kurtuldu yani kedi saldırısından. Hal böyle olunca yine veterinere götürdüm. Hiç yaralanmamış. Ufak bir çizik var dedi. Kuşumuz yaşamaya devam ediyor. Fakat evde. Ve artık doğaya da salamıyorum, kış geldi çekiniyorum. Ama evde de her yere pisliyor :(

Şimdi, duyurudan beklentim şu. Bu kuşa ben tek başıma evde bakamayacağım. Artık yetişkin bir kuş olarak ev ona dar geliyor. Doğaya da salamıyorum, çünkü bir kere denedik onda da ölüyordu. Zaten aşırı derecede insan yanlısı bir kuş. Omuza falan konuyor. Kediden de korkmuyor. Beklentim: Bu kuşu sahiplenecek bir kuşçu arkadaş.

Veya bu kuşa kafes ortamında bakabilecek bir arkadaş.

Veya bu kuşu doğaya salma konusunda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş.

Veya İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Amfi kuşları gibi bir amfiye salsak nasıl olur? Haydi bir el atalım ve bu arkadaşı yaşatalım.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Kuşumuz:

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

 
istanbul universitesi veterinerlik fakultesinde vasak kulubu var yabani hayvanlar icin. onlarla da bir gorusun.


  • pide  (19.10.18 00:32:29) 
sizin kuşun uçmayı bilmiyor olması değil de daha çok kanatlarını kullanmayı bilmiyor olması problem sanırsam, kanatlarını kullanması ve güçlenebilmesi için ev/hane/kümes içerisinde kanatlarını rahatça çırpabileceği bir alana ihtiyacı var ki kanatlarını güçlendirsin, bununla birlikte sizinki gelişme çağını bitirmiş olabilir bu nedenle uzun süre yaralı kalmış kuşlara da yapılan egzersizleri yaptırmanız gerekiyor (evet bildiğiniz antreman yapacaksınız) yapmanız gereken kısaca kuşu, ayakları ve arka kuyruğu ile birlikte tutmak (youtube'da güvercin elle nasıl tutulur gibi şeyler arayarak görebilirsiniz nasıl yapacağınızı) ve kolunuzu hafifçe yukarı aşağı haraket ettirmek, bu haraket kuşun kanatlarını çırpmasına neden olacak, bir iki haraket edip dinlendirip (kısa süre tabii, 2/3 saniye max, insan gibi değiller sonuçta) tekrar ettireceksiniz, bir gün sonra ise yukarı aşşağı haraket sayısını arrtıracaksınız ve bu böyle yaklaşık 2 iki hafta boyunca devam edecek. bir süre sonra 10/15 dakika boyunca durmadan kanat çırpabilecek duruma gelecektir. tabii bu antremanlar sadece güçlendirmek için birde uçması için pratik yapması lazım yine gün içerisinde ya bu alanı sağlayacaksınız yada evde salık bırakacaksınız ki kanatları ile sağa sola uçabilsin, ardından gözetim altında salabilirsiniz, dişi ise sizin evin önünden hiç ayrılmayacaktır, erkek ise dişi buluncaya kadar sizle :)

normal şartlarda gelişme çağında bir hafta falan sürüyor uçması, (ilk kanat çalışmalarının ardından bir hafta demek istiyorum, yanlış anlaşılmasın) bir hafta sonra ise bağımsızlaşıyor.
  • selam  (19.10.18 11:18:06 ~ 11:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.