[]

Bu hayata gelişlerin bir anlamı olmalı (mı)

Ne düşünüyorsunuz?

a. Hayata gelmemin/yaşamamın bir anlamı olmalı. Bunun için şunu şunu.... yapıyorum/yapmayı planlıyorum. Yaşamak benim için tatmin edici.

b. Yaşamamın bir anlamı olmalı. Ama bunun için yaptığım ya da planladığım bir şey yok. Boşa yaşıyormuş gibi hissediyorum, mutsuzum bu yüzden.

c. Konuyu düşünmüyorum. 9-6 çalışmaktan yemek içmekten başka yaptığım bir şey, planladığım bir şey yok. Yaşayıp gidiyoruz işte..Mutlu değilim ama yapacak bişi yok.

d. Konuyu düşünmüyorum. Yaşayıp gidiyoruz işte. Halimden memnunum. Planladığım bişi yok. Aynen devam etsin yeterli.

e. Diğer....

Benim gibi b de olan ve bundan aşırı üzgün olan, acı çeken var mı? Napıcaz biz?

 
hayata gelmenin hic bir anlami yok. ebeveynlerimizin bir anlik keyfi icin ya da toplum baskisi nedeniyle hadi cocuk yapin dendigi icin buradayiz

ama hayatimiza anlam katmak bizim elimizde
  • exlibris  (18.10.18 23:25:03) 
Optimistic nihilism'i hic duydun mu?


  • Traveller  (18.10.18 23:25:28) 
abartmanin, buyukluk taslamanin, kibirin alemi yok. bir araya sans eseri geldiginde hayat bulan hucrelerden olusmus varliklariz hepsi bu. bigbang'den ilk canli hucrenin olusumuna kadar her sey kacinilmazlar butunu olan ihtimallerin gerceklesmesi sebebiyle var olmus durumda. bunca buyuk kainatta kucucuk birer nokta bile degiliz. ortalama 70 yillik omrumuzde aldigimiz tek bir nefesten bile daha kisa o 70 sene evrenin yasiyla karsilastirildiginda. buna bu kadar anlam yukleyip kahrolmanin bir manasi yok. gelmeyi tercihle yapmadik, tamamen sans eseri variz, bir gun baska bir sans eseri olucez hepsi bu. benim dusuncem bu kisacik ve (muhtemelen) tek bir kez elimize gececek sansi mumkun oldugunca iyi degerlendirmek. insanliga bir faydam olsun varligim anlam bulsun derdinde filan da degilim. guzel vakit gecirip surem doldugunda da gitmek gayesindeyim. aci cekmedigim icin senin durumuna yorum yapamam sadece nacizane tavsiyem onemseme, yasamaya bak. dusunen de ölüyor yasayan da. en azindan guzel vakit gecirmis olursun, ne kadar kaldigini bilmiyorken en onemlisi vaktini guzel gecirmis olabilmek.


  • in vino veritas  (18.10.18 23:30:22) 
@in vino veritas, @traveller; şu kafaya/ optimistik nihilizme geçebilsem şahane olacak:
"İnsanlığa bir faydam olsun varligim anlam bulsun derdinde filan da degilim. guzel vakit gecirip surem doldugunda da gitmek gayesindeyim."

Bende hep bir suçluluk, hep birşeyleri eksik yapıyormuş/yapmıyormuş hissi. Dünyayı boşa işgal ediyormuş, boşa nefes alıyormuş gibi.. Abartmak, kibir falan kesinlikle değil. Tam tersi basitlik/değersizlik hissi..
  • lambada  (18.10.18 23:38:02) 
Temel içgüdünün peşinde koşan organizmalarız. Sanırım üremek dışında bir amacımız yok. Makro düzeydeki amaç (bu kadar yayıldıktan sonra bişey olacak herhalde) ne onu bilmiyorum ama.


  • croupier  (18.10.18 23:38:52) 
aslinda o basitlik/degersizlik hissinin altinda var kibir, demek istedigim oydu. bilincli degil tamamen arka planda gelen bir sey. o kadar abartilacak bi anlami olmadigi icin hayatimizin, bir anlam yuklemeye calismak, bulamayinca da degersiz ve bos hissetmek tam olarak o kibirden kaynakli aslinda. "ben onemli olmaliyim, varligim anlamsiz olamaz ama neden bulamiyorum" dusuncesi yani. sakin yanlis anlama dedigim gibi bu insana default gelen bi ozellik galiba, ama dusundukce bu abartinin gereksizligini fark ediyor insan, yasla da alakali sanirim. bir de hayatinda bunlari dusunmeye ve bir noktada sonuclandirmaya yetecek kadar vaktin olmasi gerekiyor galiba :) yoksa belli yastan sonra evlilik, coluk cocuk gailesine dusunce insan bunlari kafada evirip cevirmeye vakit bulamiyordur bence :)

yasini bilmiyorum ama bu noktalardaysan 22 23 civaridir sanirim, hayat seni guzelce zimparaliyor, o kafaya ulastiriyor merak etme :)
  • in vino veritas  (18.10.18 23:45:32) 
Veritasa katılıyorum gerçekleri konuşuyor adam. Anlamı olmalı fikrinin altında kendini fazla önemseme var ya da önemli olmalıyım fikri. Değilsin ama


  • croupier  (18.10.18 23:52:03) 
Ya aslında tam demek istediğim iz bırakmak/ünlü olmak vs değil de "kimseye/hiçbir şeye faydam olmadan ot gibi gelip geçeceğim. Bir yerde birilerinin dertleri/hastalıkları vb var ama ben yardım edemeden öyle elim kolum bağlı hiçbirşeye faydalı olamadan göçüp gidiyorum" gibi..

"Ne var hepimiz doğup öleceğiz zaten, günlerini geçir, hiçbir şeyin önemi yok" kafasına gelemiyorum..

Yaş 30+ bu arada:) ama bu zaten çocukluğumdan beri düşündüğüm bir şey. Ha bir nevi çaresi nedir, sivil toplum kuruluşlarında çalışmak gibi gibi.. yapmadım da değil ama daha genel bir düşünce işte atamıyorum kafamdan, geçmiyor..
  • lambada  (19.10.18 00:00:18) 
  • Delay Fuze  (19.10.18 00:07:04) 
pardon oyleyse, bunlar benim o yaslar ve +5 sonrasina kadar cok kafa yordugum seylerdi ozellikle. sonra bu noktaya geldim ve biraktim, ben ikna oldum cunku :)

soylemek istedigini ve dusuncelerini cok iyi anliyorum. ama elimizden gelen belli, bu durumda belli ki senin yapman gereken tek sey dedigin gibi stk ve benzeri gonullu yardim esasina dayali isleri kovalamak.

tercih tamamen aslinda. dedigim gibi tek olay kisa sureyi guzel degerlendirmek dusuncesiyse ve sen birilerine yardim ederek, insanlara faydali olarak guzel degerlendirecegin dusuncesindeysen onu yapmalisin da zaten. ama dunyada herhangi birinin yetebileceginden cok daha fazla aci ve ihtiyac var, bunlari dusunup kahrolmak yerine yapabildiklerinle ve belki de sahip oldugun daha fazlasini yapma arzusuyla yetinmelisin. aksi halde su kisacik hayatin uzuntu icinde gecer. gerek yok.
  • in vino veritas  (19.10.18 00:10:02) 
F) Anlamı olmak zorunda değil


  • lorne malvo  (19.10.18 00:59:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.