[]

Sizce şüpheli hangisi? PSU vs HDD!

İşyerindeki bir bilgisayar bir anda kapanır ve hiç açılmamaya başlar. İvedi kullanımı gerektiği için mevcut harddiski başka bir bilgisayara takılarak yeni kasa çalışır halde teslim edilir. Bir saat sonra o bilgisayar da aynı şekilde bozulur. Bu bilgisayarlar küçük boy bir güç kaynağına (UPS) bağlanarak çalıştırıldığı için güç kaynağından şüphelenilir. Birinci bilgisayarın PSU'su değiştirilir, aynı şekilde arıza devam etmektedir. Arızanın anakart kaynaklı olduğu anlaşılır.

Ortak öğeler: Tek çıkışlı UPS ve harddisk.

Sizce şüpheli hangisi? PSU'da hiçbir hasar yokken UPS'teki akımla ilgili bir arıza anakartı etkiler mi? Peki ilk takıldığında normal çalışan bir Harddisk içindeki gizli bir sorun sebebiyle anakartı yakar mı? Bu konularla ilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum.

 
hdd gitmiş


  • hasmetizm 2046  (18.10.18 18:18:54) 
Bilgisayarı çalıştırdığında ekran hiç gelmiyorsa hdd değildir sorun, anakarttır. Hdd olmadan da pc çalışır, bios'da kalır.


  • bos gezenin bos ustasi  (18.10.18 18:25:23) 
Arkadaşlar sorumu anlamamışsınız.

Sorun şu anda anakartta onun farkındayım. Ben, bu soruna en başta neyin sebep olmuş olabileceğini soruyorum.
  • işimdeyim gücümdeyim  (18.10.18 19:42:37) 
oo mevzu derinmiş. hdd sanmıyorum anakart yaksın. ben hep bişeyler döktüğüm için yaktım şimdiye kadar. hdd bozuk olduğunda anakart arızası gibi göründüğünü biliyorum. belki etikiliyordur. birinci bilgisayarda hdd niye değişmedi? psu bozulmaz kolay kolay zaten. yeni hdd ile deneyin öyle emin olun anakartın bozuk olduğundan.


  • hasmetizm 2046  (18.10.18 22:13:38) 
UPS hatalı olsa anakarta zarar veremez, UPS 220 V veriyor, PSU'da bu 220 voltu alıp gerekli voltajlara düşürüyor.

UPS hatalı bir çıkış verse PSU arızalanır, düşük bir ihtimal anakarta hatalı voltaj verir. Peki iki farklı PSU da bu düşük ihtimali gerçekleştirip anakartları mı yaktı?

Tuhaf.

Ama sorunun hdd olmadığı kesin, UPS çıkışları kontrol edilip ölçülmeli.
  • John Bloor  (19.10.18 11:07:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.