[]

Tematik kanallar neyden kazanıyor?

Teledünya, digitürk, tivibu gibi platformlarda olan muhteşem yabancı ama türk dublaj yapılan kanallar var. Discover, nat geo gibi örnekleri de olmakla birikte; örneğin animal planet, viasat nature, science&vie gibi cok az kişinin izlediğinden emin oldugum kanallar var. Bu kanalları yöneten medya şirketleri günde 24saat*30günlük yayının dublajına harcadıgı 1 aylık parayı nasıl çıkarıyorlar acaba? Değer mi bu efora Türkiye gibi dizi izlenen bir memlekette?




 
Reklam?
Bizim patronun esinin bir firmasi var, belgesel kanallarinda reklam veriyorlar. Korkunc paralar gittiginden bahsetmisti reklama. Baska neyden kazanacaklar.

  • stavro  (18.10.18 13:06:01 ~ 13:15:56) 
O kanallar bekleme salonlarının falan vazgeçilmezi. Sabahtan akşama kadar da vinci learning yayınlayan dişçi klinikleri falan var. Reklam geliri almaları normal.


  • bos gezenin bos ustasi  (18.10.18 13:56:03) 
Aldıkları reklamlar ve bir de platform aboneliklerinden elde ettikleri gelirler. Zaten çoğu program tekrar tekrar defalarca yayınlanıyor bu tematik kanallarda. Digitürk'ün dizi komedi kanalında her halde 20. kez Friends başladı geçenlerde. Ya da İztv'nin her yıl üç tane filan yeni belgeseli oluyor. Eski programları döndürüp döndürüp koyuyorlar.

Pazartesi günüydü galiba aynı anda hem Home&Entertainment kanalında hem de Gurme kanalında Wilco'nun programları vardı. Adamın bile programın bu kadar çok tekrar yaptığından haberi olmayabilir.
  • ucanokuz  (18.10.18 15:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.