[]

Çakal Ev Sahibi ve Emlakçı

Adamın belki bizim apartmanda 10 tane dairesi var.
Emlakçıyla da anlaşmışlar kiralar elden yatacak diye.
Şehir dışında olduğumdan internetten yatıracağımı söylemek için aradım. Adam dedi aman sakın kira ödemesidir kısmını işaretleme.

Şimdi anladığım kadarıyla bu çakallar vergi kaçırıyor. 10 tane daire olduğunu düşünürsek adamın eline her ay 10-15 bin lira vergisiz nakit para geçiyor.
Bak şimdi kinlendim ben bunlara. Biz enayi miyiz de vergi ödüyoruz lan.

Şimdi gelelim soru kısmına. Bundan sonraki aylarda vergi ödemesidir kısmını işaretlesem maliyeciler bunları enseler mi? Ben bunları enseletirsem zarara girer miyim? Ne bilim evden falan atmasınlar. Veyahut en zararsız nasıl enseletirim.

Ya da enseletmeli miyim?

 
abi enselenmesini istiyorsan bimerden kimlik bilgilerini verip, kimliğim gizli kalsın şekilde şikayet et. tepesine binerler.

biz kıt kanaat vergimizi veriyoruz. bak kirac girdi 2 ay oturdu işi bozuldu çıktı, vergi bildiriminde bulunduk, ev boş ama onun bile vergisini ödüyorsak bu tür şerefsizlerin de ödemesi lazım.

ben olsam şikayet ederdim. belli ki malum partili zaten, hak yemeyi sevdiğine göre.
  • killerbee  (18.10.18 12:15:36 ~ 12:16:30) 
Enselet tabi acıma. Böyle vergi kaçıra kaçıra 10 daire yapmış belli ki. Atarlarsa atsınlar işi mahkemeye götüremez, sen götürürsen ya da götürmekle tehdit edersen depozitonu geri istersin. Ev mi yok?


  • ninotevtidze  (18.10.18 12:16:32) 
Maliyeye ihbar et. Normalde şirketleri ihbar edince kesilen cezadan ihbarcıya da ödül parası veriyorlar. Ev kirası durumunda ne olur bilmiyorum.

Ama kimliğin kesinlikle açıklanmaz merak etme. Ev sahibinin haberi olmaz senin şikayet ettiğinden. Tabii eğer herhangi bir imada bulunmazsan.
  • peggy  (18.10.18 12:36:07 ~ 12:44:22) 
Maliyeyi arıyorsun adamın bilgilerini veriyorsun ismini söylemiyorsun. Gidip çöküyorlar.


  • bos gezenin bos ustasi  (18.10.18 12:56:47) 
işin aptallığı benim kuzenimin öğrenciyken bana gönderdiği 300-400 tl için bile eve "kira geliriniz var da vergi kaçırıyorsanız bak büyük suç hee" şeklinde yazı gönderen maliyenin bu denli nakit akış-harcaması olan birinin peşine bunca zamandır düşmemesi.

ha bankaya bu aldığı parayı hiç yatırmıyordur, %100 nakit çalışıyordur onu bilemem.
  • bana nicki gerek nicki  (18.10.18 13:45:10) 
Bi osuruk vergisi yok, adam da kendince önlem almış. Vergilerinin nereye gittiği belirsiz. Godamanların milyonluk vergi borçları silinmiş vs vs...

Bu vergi kaçırmayı etik ve yasal yapmıyor ama adam sana ne etti ? Bırak maliye arasın bulsun...
  • kimlanbu  (18.10.18 13:51:40 ~ 13:52:17) 
acıma ahlaksız herife.
ulan benim maaşımın %40'ından fazlası vergiye gidiyor, beyefendi elden kira alıyor.
direktoman şikayet.
  • teritori  (18.10.18 14:06:46) 
Bimer'den şikayet et. Senin olduğunu çözemez. Maliye ismini gizli tutar senin.


  • caletti  (18.10.18 17:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.