[]

Terminalden açtığım dosyayı kolay editleme?

terminalden ubuntu sunucuma bağlandım.

vi dosyaadi

diyerek dosyayı editliyorum. ama bu işi daha kolay yapabileceğim bir yol var mıdır?

yani neyden bahsediyorum; dosyayı açtım ve son 6 paragrafı silmem gerekince, bunları grup halde seçemiyorum terminalden. haliyle delete tuşuna basıp duruyorum.

macos'ta, terminalden açtığım dosyaları editleyebileceğim bir program var mıdır? visual studio code programı veya bunlarla bu iş yapılabiliyor mu?

 
ben X server yönlendirmesi ile GUI'ye sahip bir editör açıyorum, hatta nedit hem basit hem de işlevsel bir editör. başka bir linux'ta herhangi bir kuruluma gerek kalmadan yapılabilirken, mac bilgisayarlarda x server kurulumu yapmak gerekir.


  • typhoon r  (18.10.18 12:03:12) 
ssh üzerinden uzaktaki dosya sistemini locale mount edebilirsin ama macos da nasıl yapılır bilmiyorum.

linkte nasıl yapacağını anlatıyorlar.

apple.stackexchange.com
  • Sir Anthony Hopkins  (18.10.18 12:08:41) 
Nicin filezilla ile baglanip halletmiyorsunuz?


  • evrim halkasi  (18.10.18 15:04:23) 
Cok kolay aslinda vi ile.

: yaptiktan sonra d10d yaparsan 10 satiri siler. Paragraf kac satirsa o sayiyi 10 ile degistir. Kaydetmek icin de : ile vi console acip wq yapabilirsin.
  • Wilhelm  (18.10.18 21:12:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.