[]

Köpek Besleme Hk.

Resimdeki yavru birkaç gündür bizim çiftliğin etrafında dolanıp duruyor, sahipsiz olduğu belli. Benim de gönlüm elvermedi, beslemek istiyorum ama daha önce hiç köpek beslemediğim için ne yedirilir, ne içirilir bilmiyorum.

- Şimdilik sadece süt yeterli olur mu? Olmazsa başka ne verebilirim?
- Köpeğin cinsini resimden anlayabiliyor musunuz? Belki cinsine göre farklı bir besleme usülü vardır diye soruyorum.
- Besleme haricinde başka neler yapabilirim bu hayvancağız için?

i.hizliresim.com

 
İnek sütü yavru kedi köpek için oldukça zararlı,ancak yarı yarıya sulandırıp verilebilir pek bir besleyiciliği de yok. Eğer etrafta yavru kuru maması alabileceğiniz bir yer yoksa tavuk, tavuk ciğeri vs. haşlayıp ekmekle karıştırıp verebilirsiniz. Yoğurt-ekmek verebilirsiniz. Ama en sağlıklısı yavru kuru maması- az yaş mama.
Cinsi en güzelinden sokak köpeği-kırma, siz bakıp beslemezseniz annesi de olmadığı için yaşayamaz.
Besleme haricinde yapacağınız en önemli şey bir veterinere götürüp aşılarını yaptırmak. Annesiz olduğu için bünyesi hastalıklara açıktır. Havalar soğumadan önlemini almak lazım
  • hipopotamus  (18.10.18 11:54:16) 
Kopegin cinsinden cok yasi onemli beslenmede. Yavrularda daha yuksek proteinli beslenme sart ve biraz daha karisik eriskin kopeklere gore beslenmeleri.

Gozle gorulur bir cilt sorunu yoksa ozellikle, evde birkac sey hazirlayip vermeniz mumkun. Bezelye, patates, bulgur ya da pirinc bunlar haslanacak, lapa yapmaniza gerek yok, tuz ya da salca konmayacak; en sonunda sivi yag eklenecek biraz, evde yesillik maydanoz vs. varsa onlar da eklenebilir. En basit ve ucuz budur besleme sekli. Kopeklerin ihtiyac duydugu kanin, lesitin vs. uzun vadede eklenmeli ama boyle baslayabilirsiniz kuru mama vermek bir secenek degilse.

hizliresim yurtdisinda acilmiyor, bakamadim fotografa.
  • buf-e kür  (18.10.18 12:19:14 ~ 12:20:49) 
öncelikle köpek dümdüz sokak köpeği :)

inek sütü için yazılacakları yazmışlar. sütü suyla karıştırıp içine yumurta ekleyebilirsiniz belki. onun dışında, yaş mama yiyebilecek durumda gibi görünüyor. yaş mama ve yavru köpekler için kuru mamalar satılıyor, onlardan alıp verin. suyunu her gün değiştirin. yalnızca sütle beslenemez, aç kalır.

veterinere götürüp aşılarını yaptırabilirsiniz. herhangi bir problemi varsa söylerler. hiç olmadı pire tozu dökerler.
  • nice tnetennba  (18.10.18 12:24:57) 
Çok tatlıymış. Beslenme konusunda yukarıdakilere katılıyorum.
Korunaklı bir yerde ufak bir kulübe yapabilirsiniz, malum kış geliyor.

  • peggy  (18.10.18 12:39:47) 
En kolayı ve sağlıklısı yavru köpek maması, yanlız sokak köpeği olsa da ya anadan ya babadan kangal genetiği var gibi. Bilekler ve patiler kalın, güçlü bir köpek olacak gibi.


  • John Bloor  (18.10.18 12:45:01) 
konudan bağımsız. bunun ben tipini yerim.


  • bana nicki gerek nicki  (18.10.18 14:09:34) 
Cevaplar için teşekkür ederim. Bir soru daha;

Bu kuru yemden alırsam günde ne kadar vermem gerekir? Evde pişirme vs yapmam çok zor, sadece bu mama yeterli olur mu? Çok soruyorum ama bu son olsun, bu mamaların fiyatı ne kadar? Gücüm yeterse internetten falan alırım bir şekilde. Tekrar teşekkürler
  • cowboy  (18.10.18 14:37:39) 
Güçlü köpek olacak artı 1

Mamaya süte falan gerek yok. Buna yal verip geç. Yal bunu aslan gibi yapar :))

www.trkangal.com
  • eazy  (18.10.18 15:04:29) 
Cinsten ziyade yaşına ve boyutuna göre beslenme cinsi oluyor. Mamalarda falan görürsünüz, küçük boy için, büyük boy için, genç için, yaşlı için, vs diye gider. Burnunun siyahlığından bir miktar kangallık bulunduğunu tahmin ediyorum ama sokak köpeği, belli. Tabi öncelikle veterinere bir baktırmak lazım, dedikleri gibi aşıları yaptır, başka bir sağlık problemi varsa ona baktırıp tedavi ettir. Sonradan temizlik. Eğer kangallık varsa baya büyür bu çiftlik olduğu için aslında ideal yer, lakin dışarıda bu yaşta ysşar mı ayrı mesele. İçeri aldıktan sonra da fazla alışıp dışarıda mutsuz olma ihtimali de olur. O kısmı bilemedim şimdi. Çok da tatlıymış garibim ha, şansı varmış ama.


  • d max  (18.10.18 19:17:11) 
Sadece kuru mama tüm vitamin ihtiyacını karşılar, başka birşey vermenize gerek yok. Mesela bundan alsanız www.temizmama.com size 1 buçuk 2 ay yeter.


  • hipopotamus  (19.10.18 00:24:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.