[]

araç alım satım piyasasını bilenler

merhaba dünkü sorumu tekrar paylaşıyorum, araç modeli gibi önemli bir detayı yazmadığım için haliyle cevap alamadım:)

2005 model, 100binde, benzinli, tam otomatik Polo aracım var. motor 1.4, sağ ön arka kapı boyalı, sağ ön tampon değişmiş diye çıkmıştı ekspertiz raporunda( ama araç tamircisi arkadaşım sadece boya olabilir dedi.) benden önceki sahibinden toplamda 3 bin tl tramer kaydı var, servis bakımlı bir araç.

1. yakın zamanda satılığa koymak istiyorum, düşündüğüm fiyat 40bin fakat insanlar 45bin tl gibi çılgın fiyatlara koymuşlar. aracımın ederi nedir sizce?

ekspertiz raporlarını koyabilirim.

2. sorum: 2014-2017 arası benzinli otomatik tercihen bluemotion, polo araç bakıyorum. hasar kaydı 3-4bini geçmeyen, 60bin km'ye kadar bir aracın piyasası nedir. hasarlılar hariç 60-80bin arası değişiyor, kime inanak napak?

 
Sigortalar birliğinin sayfasında aracın kasko değerini bulabilirsiniz. Extra özelliklerine, bakımına, boyasına, motoruna göre bu fiyat üzerinden +%10, -%10 değer biçebilirsiniz.


  • kraldan cok kralci  (18.10.18 09:31:05) 
kendi aracının ederi 40bin millet 45 yazıp fiyat kırıyor. eğer lpg varsa bin tl daha koy. donanım paketine göre değişir.

araştırırsın 1.2 tsi bulabilirsin piyasası 65 75 arası. bence çok.
  • mikahakkinen  (18.10.18 09:51:44 ~ 10:34:17) 
internetteki fiyatlarla gerçek alış satışın olduğu rakamlar çok farklı

ayrıca piyasa gerçekten durgun şu aralar
  • çınarım  (18.10.18 09:54:29) 
istediği kriterlerde taban fiyatı olan bir araca gidip bakacaksın. kaporta çizgileri düzgün ise, boyalı, dökük görünümü yoksa, bagaj havuzu, kaput altı düzgün ve parlak boya içermiyorsa sıkı bir pazarlık yapıp ekspertize götürür alırsın.

yalnız hiç bir eskpertiz sana aracın motoru konusunda net yanıt veremez. yetkili servise gidip eğer varsa geçmiş kayıtlarına bakarsın.

özetle kimseye inanma lüksün yok biraz işi bilip yorum yapabilmen lazım.
  • orpheus  (18.10.18 14:19:41) 
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş burada paylasmıştı.
Tavsiye ederim.
www.otoendeks.com
  • lemon cake  (18.10.18 14:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.