[]

bedelli

geçen gün gittim parayı yatırdım ama devamında ne yapacağım bilmiyorum, 2019 sonuna tecilim var okulumla alakalı bir olayım var mı yapabileceğim ? muayne diyorlar yoklama diyorlar italyanca gibi geliyor bana bu terimler , asal randevudan randevu alınmıyor hepsi dolu diyor, param yanmasın istiyorum gerçekten şuan yapmam gerekenlerin mutlaka bir sıralaması vardır bana yardımcı olun, önce şunu sonra şunu yap hop sonra celp beklemeye başla diyebileceğiniz bir yol haritası var mı




 
Oncelikle gidip tecilini bozdurman gerekecek. Okulunu arayip sorabilirsin. Belki ogrenci isleri yapar. Onlar yapmazsa nufusa kayitli oldugun ilcenin askerlik islerini ara. Belki onlar yapar.

Telefondan halledemediysen en yakin askerlik subesine cok erken saatlerde gidip bedelli icin tecilimi bozdurmak istiyorum demen gerekiyor. Daha sonra 3-4 gun boyunca e-devletten girip tecil durumunu kontrol edeceksin.

Tecil tarihin 31.10.2018 olarak guncellendiginde makbuzlarin ve e-devlet bedelli askerlik ciktilarin ile birlikte yine askerlik subesine gideceksin.

Sonra yine bekleyeceksin. Onlar seni bulur.

Edit: Ozur diliyorum. Ben 5 gun once Guatemala'da bu isleri hallettim. O yuzden baska islemis surec. Nasil olduysa arkadasim da Yunanistan'da aynisini yasadi. Turkiye'de tecili manuel bozma diye bir sey varmis baksana.
  • nickini vermek istemeyen uye  (18.10.18 02:29:59 ~ 12:57:05) 
Ne alaka arkadaşım, ben de bedelli yapacağım söylediklerin tamamen uydurma. Uydurma olmasa bile yüksek lisans yapanlar için tecili manuel bozuyorsun.

Benim bildiğim sıralama:
1) Banka. Dekontları alıyorsun.
2) e-devlet asal yoklama başvurusu. Form dolduruyorsun ve aile hekimine gidiyorsun. Askerlik muayenesi oluyorsun.
3) Herhangi bir askerlik şubesine gidiyorsun ve başvuru tamam.

Bir sorun çıkarsa askerlik şubesi yönlendiriyor.
  • zxcd  (18.10.18 02:47:49) 
peki zamanla yarışma gibi bir durum yok mu , 3 kasım son falan diyorlar, bunların hepsii yetişir mi bu sürede


  • docrivers  (18.10.18 02:48:43) 
Bildiğim kadarıyla başvuru yapıp 15bin ödeme yapmak için son gün 3 Kasım.
Ki zaten her şey yolunda giderse maksimum iki günlük işler bunlar. Aile hekimini hallet, askerlik şubesine erken git öğlene kadar biter herhalde.
Onun dışında geçerli bir sebep tabii ki isterler. Mesela bazıları sağlıktan geçememiş hastane heyet kurulundan okey bekliyorlar. Heyette her zaman toplanmıyor, gelecek aya gün verilenler var. Bu geçerli bir sebep olabilir onun dışında ne olur bilmem.
  • zxcd  (18.10.18 02:51:28) 
+ Askerlik şubesine edevletten bedelli başvurusunu 2-3 tane götür.


  • zxcd  (18.10.18 02:52:16) 
kendi askerlik şubene gidebiliyorsan tecili de zaten o anda bozup hemen işlem yapıyorlar. yok başka bir askerlik şubesine gittiysen de, sen orda 1 saat falan beklerken şubene fax çekiyorlar tecilin bozuluyor ve işleme devam ediyorlar. yani aynı gün her türlü çözülür.


  • prodeq  (18.10.18 07:29:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.