[]

Saçlarımı Kaybettim Hükümsüzdür

30'undan sonra kıvırcık olmaya karar veren, kalın telliyken incelen, matlaşmaktan siyahtan griye dönen ve tiftikleri bitmek tükenmek bilmeyen; her türlü bitkisel yağa ve bakıma karşı direnen saçlara ne yapılır?

- Boya yok.

- Her türlü tahlil ünlü bir cildiye Prof.u tarafından yapıldı, neden bulunamadı.

- Kestirildi, uçlar 1-2 ay sonra daha beter durumda.

- Kullanılan ilaçlar: İnsülin direnci nedeniyle 2-3 yıldır metformin (matofin), doktor gözetiminde D vitamin desteği, 0.75 mg Euthyrox (tiroid)

- Genel olarak Ferritin düşüklüğü var.

- Kullanılan ürünler: Sebamed'den Aveda'ya kadar her kombinasyon denendi, hiçbir şey farketmediğinin canlı ispatı olundu.

* Hindistan cevizi iç, argan yağı sür, zeytinyağına bula gibi cevaplar geçersizdir :)

* Doğal beslenme. Ancak et ayda 1-2 kez tüketiliyor; süt ürünleri yok gibi.

Çok teşekkürler ;)

 
(git: )www.haboyle.com %100


  • Dylan Murphy  (18.10.18 01:53:01) 
hiçbir şey yapmamayı denedin mi? her gün değil de iki günde bir saçını yıka ve hiçbir şey sürme.


  • silver apple  (18.10.18 02:06:59) 
lisedeki biyoloji hocamız saçlarla ilgili bize anlatılan şeylerin yalan olduğunu söylerdi. sonuçta cansız bir doku. ne yaparsanız yapın genetiğinizde o saç dökülecek yazıyorsa dökülecektir derdi. o yüzden şampuanlara, mucizevi kremlere falan para akıtmaya gerek olmadığını düşünürdü.

resmen canlı canlı kanıtlamışsınız hala mucize ürün istiyorsunuz. boşa para harcamayın.
  • ozdek  (18.10.18 08:01:22) 
@özdek +1

Yıllar önce bu konuda dünyaca ünlü bir doktorun yarım sayfa gazete röportajını okumuştum. Doktor roportajın sonunda şöyle diyordu;

"Saç dökülmesi genetiktir, dökülecek olan saça ne yaparsanız yapın engel olamazsınız. Belki biraz geciktirirsiniz, dökülmeyecek olan genetikteki saçı da ne sürerseniz sürün dökemezsiniz (jöle/briyantin/krem/limon vs)"
  • John Bloor  (18.10.18 09:32:23) 
Çok iyi bir dermatolog kadar çok iyi bir endokronoloğa da görünmüş müydünüz? (Aldığınız ilaçlara göre göründüğünüzü düşünüyorum ama farklı bir doktor her zaman farklı bir yaklaşım demektir)

Saçlara prp yaptırdınız mı? prp'den çok fayda gören var.
  • arvuti  (18.10.18 09:43:39) 
Acaba protein eksikliği olabilir mi? Ayda 1-2 kere et yiyorum demişsiniz. Bİliyorsunuz protein, saçın yapı taşı. Hindi, tavuk, et, yumurta gibi besinlerden zengin bir beslenme tarzı edinin bence. Bir de, Priorin Intense, saçlara çok iyi geliyor. Tabii, 3 ay düzenli kullanmak lazım.


  • agluna  (18.10.18 11:30:02) 
Sağolun yanıtlar için.

@özdek ve @john

Y kromozomum yok; ailemde dökülme sorunu olan yok. Temel sorunumun dökülme olmadığını anlatan uzun bir paragraf var.
Temel biyoloji dersi de aldım :) Google ile ulaşılamayan bilgiler tercih sebebi. Üstüme yeni ürün atın sorusu değildi. Mucizeleri de inananlara bırakayım.

Yine de çok teşekkürler herkese.
  • hana bi  (18.10.18 19:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.