[]

Schengen başvurusunda şehirlerarası ulaşım için

Yine ben. Evet.
15 günden fazla vize isteyip, farklı şehirlere gideceğinizi belirttiğinizde tren, otobüs bileti vs rezervasyonu gösteren bir şeyler koydunuz mu yoksa sadece o şehirlerdeki otel rezervasyonlarını mı koydunuz?

Daha önceden gören olmuşsa, 8. maddeden red yedim daha yeni. Hazır hala Ankara'dayken yarın filan gidip tekrar başvurayım diyorum ama bu sefer "inandırıcı değil" diyemesinler istiyorum. Booking'den rezervasyonlar yaptım. Hatta gün sayımı da 3-5 gün azaltıp başvurayım diye düşünüyorum. Şu kısım beni rahatsız ediyor

"Birden fazla şehire seyahat edecek olan kişiler şehirlerarası geçişleri nasıl yapacaklarını kanıtlayacak seyahat belgeleri sunmalıdır. (tren ya da uçak bilet/rezervasyonları, araç kiralama sözleşmesi ya da nasıl geçiş yapacakları ile ilgili dilekçe) "

Yani sadece, "vizeyi almam durumunda 1 country 5 times eurail pass alacağım ve şehirlerarası ulaşımı bununla gerçekleştireceğim" desem çok mu muallak kalır? Yoksa İtalyan arkadaştan rica edip kullanmayacağım halde birkaç bilet mi aldırayım?

 
Koydum evet

Önceden bir başvurumda da özellikle sormuşlardı ara bağlantıları.
Flixbustan al. Sonra açık bilete çevirebiliyorsun. Belki iade de oluyordur, bakmak lazım.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (18.10.18 00:28:42) 
Flixbus kampanya kodu bulmak zor degil, 3 Euro’luk biletler alabilirsin.


  • fever  (18.10.18 01:11:37) 
ben 5 ülkeye gittiğim bir seyahatimde bütün ülkelere olan bağlantıları açıklamış rezervasyonları sunmuş ve almıştım.
daha sonra yine 3-4 ülke yaptım ama bu sefer akıllandım iç hatlar gibi zaten pasaporta damga vurmuyorlar. kara yolu ile falan geçersen ruhları bile duymuyor. tek bir ülke gibi gösterip geçiyorum. ne kadar belge o kadar kafa karışıyor ama baktıkları sonuçta senin geri dönebilme ihtimalin. dönmeme gibi bir lüksüm yok o yüzden her türlü alıyorum.
benden daha fazla dönmeme lüksü olan bir arkadaşımla beraber başvurmuştuk. adam bildiğin 15 evrakın 5 tanesini eksik verdi. yiyorsa almayın dedi. eksik evrak bildirim formunu da doldurdu. adama 2 sene bana 1 sene çıktı.
hayat bazen şaka gibi.
  • ozdek  (18.10.18 08:06:05) 
ben sadece kalacağım yerlerin districtini detaylı bir şekilde belirtmiştim dilekçede, 3 ülke için.

aralarda tren/otobüsle geçeceğim demiş miydim hiç hatırlamıyorum ama bilet vs almadığıma eminim.
  • piremses  (18.10.18 08:16:59) 
evet şart. eskiden koymadan aldım diyenler olabilir, doğrudur. artık yeni türkiye'de bunlara yer yok. bütün transferlerini ve otel konaklamalarını göstermen gerek. yoksa ret yeme ihtimalin yüzde 99


  • prasinos  (18.10.18 09:17:18) 
üff kafadan atmıyorlar mı ayar oluyorum. sen gitmeyeceğim dersen adam nereden bilecek?

en fazla bir sonraki vize alımında neden gittin kardeşim diye sorarlar ki soramazlar çünkü şengen bölgesinde bir iziniz olmayacak. olsa bile sıkıldım ucuz uçak bileti buldum belçikayı da göreyim dersin.
  • ozdek  (18.10.18 10:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.