[]

serçe parmak uyuşması

3-4 gündür sağ elimin serçe parmağı uyuşuyor. Ağrı yok, his kaybı yok ama böyle bir rahatsızlık var. Sanki orayı sıkıyorlar gibi bir his var. Hangi bölüm bakar buna? geçer mi kendi kenine nolur?




 
karpal tunnel gibi onun da bi sendromu vardı ismini hatırlayamadım bi baksana belirtiler uyuyor mu

edit: ulnar ya da cubitalmiş ismi.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.10.18 23:02:39 ~ 23:04:35) 
Serçe parmak kanseri çıkarım diye google a bakmaya korktum açıkcası ama du bakayım bi.


  • eazy  (17.10.18 23:03:47) 
Benim de ayak baş parmağım uyuşuyodu demir eksikliğindenmis kanına bi baktır istersen


  • lorne malvo  (17.10.18 23:06:56) 
Birkaç gün takip etmekte fayda var. Fare kullandiginiz elinizde ise dinlendirmek de mantıklı. Hala geçmez ya da giderek artarsa fizik tedaviye gidebilirsiniz. Gerekli muayene testleri yapar, kendi ile ilgili değilse ortopediye, çok düşük ihtimalle de norolojiye gönderir.

En yüksek ihtimali bir iki güne kendi kendine geçmesine veriyorum.
  • the kene  (17.10.18 23:07:40) 
bende de olmuştu aynısı, dirseğimi uzun süre bi yere dayalı tutmuştum orada bi yerlere fazla baskı olunca olmuştu sonra kendi kendine geçmişti.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.10.18 23:12:05) 
yüzük parmağınızın serçeye bakan kısmında da aynı belirtiler var mı?


  • sys coyg  (17.10.18 23:14:15) 
@sys coyg

Hayır yok, sadece serçe parmak.
  • eazy  (17.10.18 23:16:03) 
Tek parmakta olmasaydı vücudun genelini etkileyebilen birçok hastalık olabilir diyecektim veya yüzük parmağın tek yarısında da aynı belirtiler olsa ulnar sinir sıkışması olabilirdi ama 3-4 gündür geçmiyorsa ve fare kullanma/tırmanma/motorsiklet sürme gibi işleri yapıyosanız fizik tedavi uzmanına veya nörolojiye gidin bence


  • sys coyg  (17.10.18 23:22:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.