[]

Tempolu Yürüyüş ideal süre

Hangisi daha hızlı kilo verdirir?

a. Haftada 2 gün, 2 şer saat
b. Haftada 4 gün, 1 er saat

 
olay her gün hareket etmek olduğundan bence 4 gün olan daha iyi.


  • Neill  (17.10.18 12:21:01) 
b


  • tabirimekruh  (17.10.18 12:24:19) 
Uzun süreli egzersizlerde vücut yağ yakmak yerine korumaya gecer.İkinci secenek en mantıklısı.Şu an çok boş vaktim var mesela,günde 5-6 saat spor yapabilirim ama dediğim olaydan dolayı tadında bırakıyorum.


  • basubadelmevt  (17.10.18 12:28:49) 
B


  • sta  (17.10.18 12:39:15) 
Siz egzersize başladığınızda vücut enerji için hemen yağlara gitmez, yağ oksidasyonu biraz ağır bir işlemdir o nedenle önce yağların yağ hücrelerinden yağ asitlerine ayrışarak kana karışması gerekir, ondan sonra enerji sentezine katılır. Yani siz her egzersize başladığınızda bu işlemi tekrarlarsınız, bunu göz önünde bulundurursanız A seçeneği daha uygun bir seçenek olacaktır. Yani sistem çalışmaya başlar ve durmaz, daha fazla yağ yakar. B seçeneğinde ise sistem sürekli durup daha sonra yağ yakımına uygun bir noktaya gelmeye çalışır, bu da zaman-verim kaybı demektir zira 1 saat içinde sistem en üst noktada yağ yakmaya başlayacağı zaman siz aktiviteyi sonlandırmış olacaksınız, haliyle verim alamazsınız. Bundan hareketle günde 4 saat yürümek de haftada 2 gün 2 saat yürümekten daha fazla yağ yaktırır.

Fakat gel gelelim yürüyerek koşarak hoplayarak zıplayarak yağ yakmamaya çalışmak ciddi anlamda çok etkili bir yöntem değildir, yağ yakmanın ana kuralı temiz beslenmektir, ancak temiz beslenirseniz bu aktiviteler destek olur, onun dışında kötü bir diyetle istersen günde 10 saat haftanın 5 günü yürüyüş yap, yine kilo veremezsiniz. Zaten spor salonlarında dikkat ederseniz eğer hep hoplayıp zıplayıp koşan dombilliler görürsünüz ve bunlar hep "O kadar spor yapıyorum ama yine kilo veremiyorum" derler. O kadar spor yapmalarına rağmen kilo verememelerinin nedeni, beslenmelerinin kötü olmasıdır ne yazık ki. Böyleyken böyle.

Bunların dışında basubadelmevt'in örneği doğru fakat tam da öyle değil. Esasında uzun egzersizlerde değil, yüksek yoğunluklu egzersizlerde vücut yağ yakamaz, zira dokulara yeteri kadar oksijen gitmediği için sistem oksijensiz ATP-enerji üretimine geçer, bunun için de yağları değil karbonhidratları tüketir enerji olarak. Siz eğer yoğunluğu-hızı düşük tutup süreyi uzatırsanız vücut yine oksijenden mahrum kalmayacağı için enerji için yağları kullanacaktır.
  • angelus  (17.10.18 12:57:18) 
2 saat yürümek zararlı değil mi?

ben size crossfit öneririm. 20 dakikada 2 saat yürümeye eş değer kalori yakarsınız.
  • plastic_angel  (17.10.18 13:02:19) 
@angelus evet ben de aynı şekilde düşünüyorum. Yönlendirmeli olmaması için direkt olarak sordum.
Yürüyüşte yağ yakımı 45-60 dk dan sonra başlıyor diye biliyorum.

Aslında şöyle de diyebilirim: açıkhavada yürüyüş yapmak için haftada 2 günüm var ve istersem bu 2 günde yürüyüşü 2-3 saate kadar çıkarabilirim.

Bunun yanında koşu bandım da var. Haftada 2 gün 2 saat yürüyüşe ilaveten, mesela 2 gün de koşu bandında 1 er saat yürüyüp 4 güne tamamlamak mı?

Yoksa haftada 2 gün 2 şer saat yeterli mi? Bir de yürüyüş yaparken 1 er gün arayla yapmak lazım, üstüste yapmamak lazım diye söylüyorlar..

En en en verimlisi ne yapmak bu şartlarda?
  • lambada  (17.10.18 14:04:07) 
Yok hayır yağ yakımı 45-60 dakika sonra başlamıyor aslında bunu etkileyen çok faktör var (kandaki insülin miktar vs) fakat ortalama olarak çok daha kısa sürede başlıyor, öncelikle bunu belirteyim. İkinci olarak tüketilen oksijen miktarı nedeniyle açık havada 2+ saat yürümek her zaman en iyisidir, eğer 2+2 şeklinde açık havada yürürsen en verimlisi olur, bunun yanına birer saat de bantta yürürsen o da iyi olur ama bantta koşuya ben çok sıcak bakmıyorum onu tavsiye etmem ek olarak belirtmek isterim. Bunların dışında yürüyüş için ara vermene gerek yok, kendini iyi hissediyorsan her gün bu şekilde yürüyebilirsin.


  • angelus  (17.10.18 14:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.