[]

Bim Kazayla Kırdığım Kapak Ücretini Talep Ediyor!

Bugün sık sık gittiğim markete Bim'e gittim reyonlara bakarken elime aldığım cam şerbeti takımının kapağını kırdım ne olduğunu anlamadım oranın çalışanları yanıma geldi ve ürünü almam gerektiğini söylediler. Ürün 50 liraydı yanımda para o kadar yoktu 13 lira kalmıştı kimliğimi istediler. Benim param olmayabilirdi koskoca market beni bu duruma düşürmeye hakkı yoktu. Bende markette çalıştım ama biz müşteriyi o duruma hiç düşürmedik. Yanımda kızım vardı oda çok üzüldü etkilendi o zaman yazı yazsınlar kırılan ürünlerden biz sorumlu değiliz diye ellemezdik bile şikayetçiyim lütfen ilgilenen.
www.sikayetvar.com
Sizin başınıza böyle bir durum gelirse ücretini ödermisiniz ?


 
kolonya kırmıştım Bim'de ve ücretini ödemiştim. Şerbet takımını da kırsaydım öderdim.


  • delicevat  (17.10.18 11:07:18 ~ 11:12:06) 
Ben kirdiysam oderim. Normalde nasildir bilmem.


  • stavro  (17.10.18 11:07:32) 
kırdıysam öderim


  • aquarium  (17.10.18 11:11:04) 
yani konulmuş olduğu yerden bi ürünü alıp düşürdüyseniz mantıken sizin ödemeniz lazım. yok ortalığa bırakılmıştır, zaten emniyette değildir, takılır düşürürsünüz. o zaman ödememe yoluna gidebilirsiniz.

siz de elinize aldığınız ürünü düşürmüşsünüz. personelin ödeme talep etmesi normal geldi bana. yanınıza para yokmuş, sonra ödeyeyim dediğinizde size nasıl güvenebilirler ki?
  • elorelia  (17.10.18 11:12:08) 
nasıl kırıldı ayrıntı yok. düştü mü, zorlandı mı? yanına geldilerse düşüp ses çıktı herhalde. hata sizde. ben değerli eşya raflarına yaklaşmam bile öyle yerlerde. kolum takılır düşer bi şey diye.


  • hasmetizm 2046  (17.10.18 11:18:11) 
Uğraşmamak için ödetmişler, bu tür mağazalarda sigortalar bunu kapsar.

Bence kırılan ürünün parasını değil bim hiç bir mağaza talep etmemeli, o zaman müşteriyi içeri sokmadan müşterinin istediği ürünü raftan alıp gelerek (eski bakkal usulü) satış yapsınlar.
  • John Bloor  (17.10.18 11:20:10 ~ 11:20:40) 
Ben Migros'ta bisiklet elimde dolaşırken büyük boy San Pellegrino maden suyu devirdim birkaç ay önce.

Abi süpürgeyle geldi, önemli değil dedi, ben birkaç kez özür diledim, mahçup oldum, ücretini ödeyebilirim dedim, kibarca gerek olmadığını söyledi ve alışverişi yaptım çıktım.

Daha önce de (10 yıldan fazla oluyor) yine götümle birkaç cam sürahi devirmiştim, kimse bir şey talep etmedi. Gelip temizlediler, önemli değil dediler.

Bim'de işler böyle yürüyor olabilir ben de sizin gibi düşünüyorum, 50 liralık ürün için müşteriyi küçük düşüreceklerse bi daha gitmem. Her gittiğimizde 50-100 bi şeyler bırakır hale geldik sonuçta. Kendimce protesto ederim.
  • chicha  (17.10.18 11:21:49) 
Bim'de A101'de öderim, sebebi düşük kar marjı ile çalışmalarıdır, yani bu tip müşteri memnuniyeti gerektiren şeyler için bütçe ayırmakla uğraşamazlar, adamlar içeriye giren çıkan havanın hesabını yapıyorlar.

Migros'ta arkadaşım 2 bira alıyor, elinden poşeti düşürüyor biralar marketten çıkmadan kırılmış oluyor. Kendisinin öyle bir beklentisi olmamasına rağmen direkt çalışanlar 2 bira getirip veriyorlar. migrosun bunu yapabilecek gücü var bu memnuniyeti sağlamak için çalışıyorlar ona göre para talep ediyorlar ama bim yapamaz.
  • atom karincanin torunu  (17.10.18 11:25:48 ~ 11:27:09) 
Kanka sen bime girip herşeyi kırıp elini kolunu sallayarak çıkacağını mı hayal ediyordun? Tamamen marketin insiyatifinde, isterlerse ödemek zorundasın. Hayatımda gördüğüm en saçma duyuru :(


  • Tears of Devil  (17.10.18 11:38:14) 
büyük kar marjlarıyla çalışan firmalar müşteriye böyle bir lüks sağlıyor kırsan da ödemeni istemiyor fakat bunu yapmak zorunda değiller. Kırdığınız ürünün bedelini ödemeniz normalidir. Ha eğer adamlar ortada kolilerle falan bırakır sizde ona yanlışlıkla takılıp kırarsanız o ayrı, kaldırsalarmış o zaman yerden. Fakat elinize alıp kırmışsınız. normali ödemeniz.


  • alaimisema  (17.10.18 11:42:33) 
Bence normalde talep edilmemesi lazım ücretin, 8000 tane mağazası olan bir kurum için kırılan ürünler mağaza giderlerinden karşılanmalı. Ama ücret sizden talep edildiyse bunu dramatize etmek yerine çocuğunuza da 'bir şeye zarar verdik ve şimdi bunu telafi etmemiz gerekiyor' şeklinde açıklayabilirdiniz. O da bunun böyle olması gerektiğini öğrenirdi.


  • curukturpkokusu  (17.10.18 11:47:38) 
Kırılan şeyin bedelini çalışanlardan kesmeye çalışabilirler. Sizin hatanızdan dolayı onlar mağdur olabilir.


  • ssiradanbirigibi  (17.10.18 11:55:10) 
Kırılan şeylerin bedeli düşünülerek o fiyatlar konuluyor.
Burada herkes mal mal gurur yapmış da saçma kesinlikle. Kırfığınız şeyin parasını ödemek zorunda değildiniz. Bunlar depoya Geri yollananbiliniyor Tutanak tutulup.
Olay komple saçma.
gurur yapıp ödeyenler de saçmalıyor.
Bim daha çok kar yapmısın diye çabalıyorsunuz komikler sizi :)
  • fasulyek  (17.10.18 12:05:03 ~ 12:06:32) 
madame cocoda kırılanların bedeli çalışanlardan kesiliyor. belki öyle bi durum vardır.


  • turk kizi  (17.10.18 12:20:59) 
Arkadaşlar olayı yaşayan ben değilim , Şikayetvar da gördüm bu konuda fikrinizi merak ettim sadece. Bu durumu yaşarsam şahsen ödeme taraftarı değilim , migros ve carrefour bu konuda müşteri memnuniyetini dikkate aldıkları için ödeme talep etmezler.


  • nivoandmira  (17.10.18 12:28:52) 
İşte bu yüzden asla bim’den alışveriş yapmam hep migrostan yapıyorum. Ödetmemesi lazım normalde ama bim bu ödetir.


  • sta  (17.10.18 12:43:11) 
markette çalışmış ama polyanna gibi yazıyor ne güzel.
böyle bim-a101-şok gibi mağazalar sigorta falan varsa bile kıran müşteriye ödetmeye çalışırlar, yoksa o şubenin sorumlusuna yıkarlar maliyeti. legal mi? hayır. personel olarak sıkıyorsa git şikayet et.
müşteri gidip bir şekilde şikayetçi olursa da ilgili personeli kovarlar, sorunu yaşayan müşteriye de kibar bir "kusura bakmayın" bile demezler.
ben ücretini öderim, benim sakarlığım yüzünden başkası niye sıkıntı çeksin.
yanımda çocuk varken kart falan alırım markete gidiyorsam, 13 lira nedir ya.
  • gkhncnzdgn  (17.10.18 13:39:52) 
ben ödemem. gitsinler mahkemeye versinler.


  • nickini degistiren yazar  (17.10.18 13:40:44) 
böyle durumlarda iki tarafında kolaylık yapması gerekir. bim bildiğiniz gibi üzerine kar koyarak satıyor, yanlışlıkla kırılan ürünü kar payı ile satması gerçekten ayıp bir durum en azından ücreti düşürerek satması gerekir ki bence müşteri memnuniyeti kapsamında ücret de almaması gerekir.

burada girip herşeyi kırıp çıkbileceğini mi sanıyorsun diyen cahilleri pek sallamayın, taş devrinden kalma zihinleriyle 21.yüzyılda yaşamaya çalışıyorlar.
  • kureseltikinma  (17.10.18 14:17:54) 
Sacmalik. Tutumlarima bagli odeyip odemem. Vicdanima kalmis tamamen yasal boyutu yok diye biliyorum. Ödeyeceksin bunu, kimligi ver falan deseler hass..lan oradan diyip cikarim marketten.


  • imelih  (17.10.18 14:25:38 ~ 15:08:03) 
Türk insanının sorumluluklarından ne kadar uzak olduğunu gösteren bir yazı olmuş. BİM değil başka bir market de olsa, insan bilerek/bilmeyerek kırdığı ürünün parasını öder. O ürün ellerindeyken senin sorumluluğunda çünkü.


  • arvuti  (17.10.18 14:25:59) 
Zamanında carrefour'da içki seçerken bir 70'lik rom düşürdük yere. kasaya gittim dedim biz şöyle şöyle bir bok yedik. ne kadar bunun fiyatı ödeyelim. -bak bak sanki o kadar para var da. sırf. rengi güzel diye almıştık elimize- kadın ne dese beğenirsin? "hiç önemli değil beyefendi."

bunun gibi bikaç örnek var. mağazalar bu konuda müşteriyi mağdur etmez. bilinçli kır vey kırma. mağaza dedim ama işte, kurumsallıktan uzak yobaz bakkalı değil.
  • kablelvuku  (17.10.18 14:33:06) 
Migrosta yanlışlıkla kola şişesi devirdim 2-3 tanesi patladı parasını istemediler, isteseler öderdim. Hemen de çocuğum etkilendi ayağı yapıyorlar. Banane senin sidikli bebenden? Tabii ki ödeyeceksin parasını kimliğini bırakıcaksın gerekirse ki gelip parasını ödeyesin. Senin sidikli çocuğun etkilenicek diye belki adamlardan kesilcek para?


  • Boris  (17.10.18 15:44:59) 
Hata benimse öderdim.

İkea’da da böyle şeyler için para istenmez müşteriden. Kasada çalışırken kuzın biri kırık mumu getirmiş. Dedim bunu niye alıyosun? Kırdım dedi. Yaa bacım var git yoluna, senin paran burda geçmez dedim. Exit kafeden buz gibi yayık ayranı ikram ettim üstüne. O kırık şeyin güvenlik gerekçesiyle ortada bile bulunmaması gerek ikea standartlarına göre. Bu gelmiş kasadan geçirmeye çalışıyo. 10 lira için oramızı buramızı kesicez ya.

Takdir etmiştim ama kızı.

Size kötü muamele etmeleri büyük yanlış. Paranız çıkışmamış olabilir. Ne var bunda. İşte köy bakkalı gibi adamları işe alırsan olacağı bu. Mecbur kalmadıkça gitmiyorum şok bim a101 vasatlarına
  • Delay Fuze  (17.10.18 18:41:14) 
John Bloor +1

bu kadar saf olmanız inanılmaz. ödemiyorum yanlışlıkla oldu deyip elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gitseydin hiçbir şey olmazdı, seni kibar görmüşler yüklenmişler. devir kibarlık devri değil.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.10.18 18:44:17 ~ 18:52:04) 
La sen bakma bunlara, ben eski migros personeliyim. Bizde kırılan mal eğer personel tarafından kırıldıysa kesinlikle ücret talep edilmezdi, hatta bir arkadaş 2 koli rakı kırmıştı sıkıntı çıkmadı. Ama müşterinin kırdığına her zaman olmasa da laf edilirdi, müşteriler zaten genelde maden suyu kırar ona birşey denmez ama non-food reyonundan birşey kırılırsa ödenmesi talep edilirdi. Abi o mağazaya her gün biri gelip bir tabak kırsa mağaza ya****ı yer. Kırdım ama ödemem diye iş mi olur. Çoluğu çocuğu alıp gidin dağıtın kırın herşeyi o zaman, pardon dersiniz (:

Özet: vicdanen ödemen lazımdı, ayrıca @curukturpkokusu çok haklı, çocuk için de öylesi daha iyi olurdu.
  • Tears of Devil  (17.10.18 21:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.