[]

teknosa'dan ek garantiden/sigortadan cep telefonu için faydalanan oldu mu?

dün telefonumu masadan yere düşürdüm ve ekran koruyucusu olmasına rağmen koruyucu değil de ekranı çatladı birkaç yerden ve boydan boya. kullanıma engel değil ama tabii ki rahatsız ediyor. her neyse.

ben bu telefonu (huawei p smart) teknosa'dan almıştım. tezgahtar ben telefonlara bakarken bu telefonu gösteriyordu, "üstelik yanında da hediye teknogaranti ile 1 sene daha garantiniz oluyor, sigortası da ücretsiz. yere düşüp ekranı kırılsa dahi ücretsiz onarım oluyor." dedi.

şimdi kesin bir pislik çıkaracaklardır diye düşündüm. internette baktım da herkes şikayetçi. sigorta kapsamını inceledim ve kazaen zarara uğrama kısmında teminat dışı durumlar arasında "ürünün çalışmasına engel olmayan çizikler, kırılmış cam parçaları" maddesi de var.

ÖZETLE: ekranı sigorta kapsamında değiştirirler mi? siz böyle bir hizmet aldınız mı teknosa ile?

 
teknosa'da yaptırdığın "kasko" belli bir tutara kadar karşılıyor. Misal sen yaptırsan minimum 250-300tl verecektin.

Telefonunun ekranı 200tl, 50 tl de işçilik alsalar zaten o paraya ekranı komple yenileyebiliyorsun.

"Ürünün çalışmasına engel olmayan kırılmış cam parçaları" maddesine göre kıllık yapacak olurlarsa telefonu iki kere yere çarpar verirsin, sıkıntı değil.
  • kimlanbu  (17.10.18 10:56:24) 
Sözleşme/poliçeyi gönderebilirsen yardımcı olabilirim


  • Delay Fuze  (17.10.18 18:47:18) 
@Delay Fuze: Çok teşekkür ederim. Sigorta firması ile konuştum ve cihazı göndermelerini söylediler. Eğer sorun çıkarsa sana danışabilirim o halde :)


  • m e b  (17.10.18 19:31:53) 
Rica ederim ne demek. Genelde elektronik cihaz sigortalarında muafiyet olur. Yani hasarın belli bi kısmını ödemez. O tutarı aşan kısmı öder. Bi cep teledonunun poliçesinde örneğin, düşme-çarpma-kırılma hasarlarında hasar tutarının %25’i kadar muafiyet uyguluyorlardı. Yani ekran 500 liraya yapılıyosa 375 ödüyo sana.

Böyle şeyler olabilir. Kesin olur demiyorum ama olursa aa bu neden böyle dememen için uyarı. Tabii poliçenin neresinde geçtiğini de öğrenerek hareket edersen daha iyi olur.

Geçmiş olsun :)
  • Delay Fuze  (17.10.18 20:54:51) 
@Delay Fuze: Sigorta sözleşmesinde, ürün tamamen kullanılamaz halde ise ürünün fatura bedelinden %40 kesinti yapıyormuş.

Teşekkür ederim :)
  • m e b  (17.10.18 22:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.