[]

Hollanda vizesiyle İsviçre'ye gitmek

Hollanda için Schengen aldım fakat Hollanda'ya gitmeden İsviçre'ye gitmek istiyorum. İsviçre problem çıkarır mı?




 
yer farketmez. ilk önce vize aldığınız yere uğramalısın. isviçre sorar benden niye vize almadın diye hollandaya gitmeyeceksen. isviçre en kıl avrupa ülkesidir.


  • hitsumo  (17.10.18 08:29:02) 
ilk vize aldığın yerden başlama olayı tam doğru değil aslında. kıllık çıkaran ülkeler var ama "3 gün isviçrede kalıcam, sonra 15 gün hollanda'da. en çok kalacağım ülkeden aldım vizeyi. buyrun bunlar otel rezervasyonlarım" gibi bir şeyle sorun çıkmayabiliyor.

ama arkadaşın dediği gibi kıl ülkeler var, ne desen kabul etmeye de bilir.
  • akatreil  (17.10.18 08:48:02) 
tamamen konustugun polisin inisiyatifine bagli, hic sorun cikarmayabilir de ulkeye almayabilir de. sansina kalmis.


  • in vino veritas  (17.10.18 09:52:11) 
hayir sorun olmaz, 100% kesin bilgi. isvicre'den bildiriyorum. 2 ay once annemler yunan vizesi ile geldi. schengen vizesi ile schengen bolgesindeki istedigin ulkeye istedigin sirada/zamanda girebilirsin. gorevli neden isvicreden almadin diye sorabilir. nedenini soylersin tamam gec der. almamazlik yapmaz.


  • crucio  (17.10.18 10:01:26 ~ 10:02:49) 
En kötü senaryo gerçekleşse ve hoop gardaş nereye derlerse geri mi gonderiyorlar?


  • rin tin tin  (17.10.18 10:11:25) 
kişisel tecrübeler yol gösterici olur elbette ama %100 kesin bilgi gibi ifadeler kullanarak insanları yanlış yönlendirmeyin zira bu işin içinde %100 diye bir olay yok. kapıdaki polis; değil başka bir ülkenin vizesi, isterse isviçre vizesiyle bile ülkeye almayabilir kafasına eserse.

yanınızda hollanda seyahatinizin ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını, sigorta evrağını falan bulundurun mutlaka çünkü görmek isteyebilir polis. kabul edilmezsen de aynı uçağa bindirip geri postalarlar ülkene.
  • nrmnm  (17.10.18 10:26:11) 
Tamamen kapıdaki memurun işgüzarlığıyla ilgili durum.
Buluttan nem kapan bir memura denk gelmen durumunda (ki kuzey avrupalıların çoğu böyledir) açık aramaya başlar. "Neden isviçre'den vize almadın" diye soru yağmuruna tutar ve ne kadar otel rezervasyonu, hollanda'ya da gideceğim falan dersen de reddi basabilir. O yüzden bu işlerde yapabildiğin kadar nizami yapmaya çalış mevzuyu. İlk giriş yapacağın yerden alman doğru olur vizeyi.

reddedilme durumu da hoş olmuyor schengen bölgesi için.Sonraki vizelerde dert olabiliyor.
  • anten  (17.10.18 12:37:41 ~ 12:38:31) 
@nrmmm tekrar soyluyorum 100% kesin bilgi. isvicre gocmenlik burosunu arayip onaylattigim bir bilgi bu. adam sasirdi hatta boyle soru mu olur diye. schengen vizen varsa, schengen vizesine girebilirsin. baska sebeplerle almayabilir guvenlik gorevlisinin o hakki sakli. ama "sen bu vizeyi baska ulkeden almissin o yuzden giremezsin" diyemez.

@rin tin tin, bir sebepten seni almazlarsa geldigin yere geri yolluyorlar evet.
  • crucio  (17.10.18 13:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.