[]

bu söz franz kafka’nın mıdır?

“Yaşamın bana verdiği iki ders; çevreni gittikçe daralt, gereksiz kalabalıkların seni üzmesine izin verme.“ bu sözü her yerde görüyorum ama yabancı kaynak olarak bulamadım. gerçekten kafka’ya mı ait merak ettim.




 
yabancı kaynak bulamadıysan değil demektir. ben de bulamadım. çok var böyle uydurulup ünlü birine atfedilen ve sonra inanılmaz yayılan sözler. böyle bir bilgi kirliliği dönemindeyiz artık yapacak bir şey yok. sonra sırf çok yayılmış diye herkes öyle bir inanıyor ki o sözün gerçekten o kişiye ait olduğuna kimseyi aksine ikna edemiyorsun. kanıt getir desen tek kanıtları "ama google'da arayınca binlerce sonuç çıkıyor" bir tek bu kanıtla ölümüne iman ediyorlar onun doğruluğuna.

şu sözün takipçi kasan bir twitter/facebook apaçisi tarafından uydurulduğu yüz kilometre öteden bile belli oluyor gerçi.

türk yazar ve şairlerle ilgili de yayılıyor çok böyle fake söz. bak mesela bizzat duyurudan ibretlik bir vaka: archive.is

gelip burda çok emin bir şekilde birilerini hırsız diye yaftalıyorlar oysa hırsız diye yaftalanan adam o şiirin esas sahibi falan. iyi ki o duyuruyu archive.is'e kaydetmişim silinmeden. duyuruda ne kadar çok sazan ve her şeye körü körüne inanan kişiler bulunduğunun resmi olmuş.
  • rotten head  (17.10.18 03:38:26 ~ 04:13:46) 
Neredeyse her zaman "bir ders...", "hayattan öğrendim ki..." tarzı bir laf varsa büyük düşünürlere ve yazarlara ait olmuyor zaten. Tam şimdi bir arkadaşım böyle bir mesaj gönderdi bana, başka bir yazara ait "yeni insanlarla tanışıp güvenimin kırılmasından..." falan diye gidiyor. İlk aklıma gelen şey o kişiye ait değildir oldu açıkçası. Aynı çay/kahve/rakı güzellemeleri gibi, bu "az insan, çok huzur" tarzı sözler de çoğu zaman popüler kültür saçmalıkları maalesef -fikir olarak katılsam da. Haliyle rotten head+1


  • sopiro  (17.10.18 08:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.