[]

İtalya vizesi reddi 8. madde

8. maddeden red aldım. Davetiyeli arkadaş seyahati vizesi için, yeni mezun işsiz olarak, ablamı sponsor göstererek başvurmuştum. İlk schengen başvurumdu, öncesinde 1 yıllık Japonya vizem vardı diye görüşmeye çağırmadılar. Davet gönderen tanıdığı da aramamışlar zaten.

Sorularım şunlar:

1- Sadece 8. maddeden red almış olmak, ülkeye döneceğimi kanıtlamış olduğum anlamına gelir mi?
2- Yine sponsorumun maddi imkanlarının yeterli olduğunu kanıtlamış olduğum anlamına gelir mi -vadeli tl hesabında 40bin vardı bi de normal maaş hesabı onları gösterdik?
3- bir daha başvuracağımda davetiyesiz, tam planlı, rezervasyonları gösteren belgelerle sadece turist vizesi olarak başvurmak daha mı mantıklı olur?
4- Tavsiyeleriniz nelerdir? Bu reddin bana etkisi ne olur?
5- Bir daha başvurup ondan da red alırsam nolur?
6- Benzer bi deneyim yaşayanlar var mı? Neler oldu?

Not: Sadece İtalya'da olacağım başka ülkelere geçmeyeceğim.

 
Davetiye isine niye bulastiniz ki sebebi neydi?
Davetiye olunca vize daha kolay cikar falan sananlar, oyle bir sey yok arkadasim. Aa bunu arkadasi cagirmis, verelim vize mi diyecekler, soz konusu ulkede tanidiginizin bulunmasi ne gibi bir olumlu intiba birakabilir vize veren otorite gozunde?
Bir etki yapacaksa o da olumsuz etki olur. Birileri salliyor davetiye al verirler vizeyi diye, millet de inaniyor.

Hem issizsiniz hem de arkdasiniz davet ediyor, tam reddetmelik profilsiniz.

Baska ulkeden basvurmayi deneyin bence davetiyesiz.
  • stavro  (16.10.18 23:09:09 ~ 23:10:36) 
Azarlamasaydınız iyiydi :/


  • kozmosta bir nokta  (16.10.18 23:12:50) 
3- evet kesinlikle boyle yapmali ve yine italyadan basvurmalisiniz.diger konsolosluklar reddi gorduklerinde pesin hukumlu olabiliyorlar.illa vermez degil ama hatayi oldugu yerden duzeltmek daha dogru hareket olur.hirs yapip hemen basvurmayin,mumkunse bir tur paketi alip ,iste ben bu tura gidecegim,su otellerde kalip donecegim seklinde,seyahat amacinizi kanitlayacak bir sekilde basvurunuzu yapin
4-ilk red alan sen degilsin,bu duzeltilmeyecek bir durum degil.cocugu italya da okuyan,maddi durumlari fazlasiyla yeterli bir yakinima vize verilmedi.ikinci basvuruda ayni evraklarla basvurdu ve aldi vizesini.
5-bir daha basvurursun.

Olur bazen,cokta seyetmemek lazim.
  • duptıs  (17.10.18 00:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.