[]

Alkol ve sağlık dengesi

Hayatı, yaşamayı öyle çok seven birisi değilim. 40, maksimum tahammül edebilirsin 50 yaşını görsem kafi. Tabii bu düzen içinde akıl sağlığı münasebetiyle alkol almak gerekiyor. Alkolün etkisiyle gelen kafanın hatrına dünyada gibiyim zaten.
10 ay boyunca tam da bu düşünceyle en fazla iki gün ara vererek her gün kafayı bulana kadar hatta birçok defa hangover yaşayacak düzeyde alkol aldım. Soğukta dışarıdaydım, yağmur yağdı aldırmadım. Kışı iki kez birkaç gün süren hafif denebilecek hastalıklarla geçirdim. Çok sorun olmadı gibi zaten çocukluktan bu yana sık sık hasta olan biriyim. Fakat esas altın vuruşu iki ay önce yedim.
İki aydır öksürüyorum. Tam geçti dediğimde tekrar başlıyor. Akciğer filmi ve göğüs hastalıklarından muayene oldum. Film temiz, nefes alışverişi sorunsuz. KBB muayenesi oldum, faranjit dedi doktor. Sinüs tomografisi temiz. Yoğun geniz akıntısı vardı. Bilinen herhangi bir şeye alerjim yok. Şimdiye kadar da hiç olmadı.
Mideye zarar vermeyen fakat boğazı tahriş eden asit kaçakları olabileceğini söyledi ve buna uygun ilaçlar verdi. Öksürüğüm neredeyse kesildi ama bu süreçte ki can sıkıntım devam ediyor. Derin nefes alınca öksürüyorum bu da canımı sıkıyor.
Esas canımı sıkan şeyse ise bunun ömür boyunca sürme ihtimali. Bu korkuyla araştırmalar yapıyorum günlerdir. Kefir içiyorum, türlü türlü otları yoğurda karıştırıp yiyorum, kestane balı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı falan içer oldum. Tek derdim gerçekten iyileşmek.
Peki iyi olduktan sonra?
İtiraf etmeliyim ki içmeden yapamam. En azından haftada bir gün 70lik şarap+iki bira içsem yeniden hasta olur muyum?
Bunu bilemeyiz sanıyorum.

Yine de alkol ve sağlık dengesini nasıl kurabiliriz?
Bunu bir bilenin olduğunu umuyorum.

 
yaş kaç ?


  • mmmtarantino  (16.10.18 17:06:32) 
24


  • zxcd  (16.10.18 17:08:31) 
alkol desteği al.

Ben de içmeyi seviyorum da "içmeden yapamam illa da bu kadar içicem" diye şart koyduğum gün destek alırım.
  • lcha  (16.10.18 17:33:14) 
ben de aşağı yukarı senin gibiyim. Yani alkol kullanma anlamında. Tamamen bırakmak gibi bi niyetim yok. Sinüzit var bende de. Sürekli sinüslerim dolu. Ama bununla yaşamayı öğrendim. Öyle olsa da içiyorum açıkçası.
Senin de alkol desteği almana falan gerek yok. Haftada bi gün şarap bira bişi değil yani. Alkol kullanmaya devam etmek istiyorum diyen biri için az bile. Hasta falan olmazsın. Olsan da ölmezsin korkma. Duyar kasmak lüzumsuz bu konuda.
Arada bir iki gün ya da bir hafta ara ver. Ara ara bunu yapıp tekrar alkole devam edebilirsin. Sorun olacağını sanmıyorum. Tabi kısa vadede. Uzun vadede ne olur bilmem tabi. Doktor değilim.
  • moratoryumkisilik  (16.10.18 18:06:33) 
Haftada bir 70’lik ve iki biranın geçtim zararı faydası bile olabilir. Paran varsa böyle devam sıkıntı yok.

Diğer rahatsızlığın için de iyi bir doktora görün. Yani bahsettiğin miktarda bir alkolün bahsettiğin hastalıklara sebep olması zor gibi. İyi bir doktor şart
  • giovanne  (16.10.18 18:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.