[]

Kaşıkçı olayında Türkiye'nin bir yanlışı, ihmali var mı?

Çok yüzeysel takip ettim konuyu. Dünya'nın x bölgesindeki adamın bu olay üzerinden "Ulan Türkiye'de ne güvensiz ülke ya, adam Türkiye'ye girdi çıkamadı " düşüncesi saçma olur değil mi? Bizim yerimizde herhangi başka bir ülke olabilirdi, İtalya, Hollanda vs. ?




 
Adam Türkiye'ye girdi çıkamadı değil kendi konsolosluğuna girip çıkamadı, ikisi farklı şeyler aynı şey başka bir ülkede de olsa yine bir şey yapılamazdı.


  • angelus  (16.10.18 16:02:19) 
Amerika'daki elçilikde yapilamayip Türkiye'dekine gönderilmesi tesadüf mü sizce?


  • herhaltibiliyoring  (16.10.18 16:12:12) 
olayın oluşmasında kesinlikle bir sorumluluğu yok. ancak şu andaki tutumu biraz pasif ürkek ve ne yapacağını kestirememe şeklinde. aynı olay avrupa ülkesinde olsa şu an tüm elçilik ya sınırdışı edilirdi ya da dokunulmazlu-ık ihlal edilmeden belki ihlal de edilerek yoğun bir sorgu aşamasında olurduk.


  • ground  (16.10.18 16:15:11) 
Angelus'un dedigi gibi adam konsolosluguna girip cikamadi. Turkiye'nin yapabilecegi bir sey yok.

Ha ama herhaltibiliyoring'in sordusu soru muhim. Suudi Arabistan bu pervasizligi baska bir ulkede gosterebilir miydi? Yani neticede Cemal Kasikci Turk asilliymis, Turk birisi ile nisanli ondan Turkiye'deki konsoloslukta; ama atiyorum baska bir ulkedeki Suudi konsoloslugunda Suudiler benzer islere girisiyorlar mi?

Uluslararasi hukuk acisindan ulkelerin yapabilecekleri Viyana Sozlesmesi ile belli. Turkiye agir suc islerken suc ustu olmadigi surece dokunamaz kimseye. En fazla istenmeye adam -persona non grata- ilan edebilir vs vs.

Ama yani mesela su olay atiyorum Fransa'da olsa, Fransiz hukumeti nasil tepki verirdi? Hukuki olarak ulkelerin eli kolu bagli olacakti elbet Viyana Sozlesmesi ile ama politik olarak kriz cikaracak bir durum bu. Suudi Arabistan belli ki Turkiye ile bir politik krizi -ki zaten iki ulkenin arasi iyi degil- goze almis ya da Turkiye'nin zaten bir kriz cikarmayacagini dusunmus.
  • sen de başını alıp gitme ne olur  (16.10.18 16:16:55) 
olayla ilgili yapacak pek bir şey yok dendiği gibi, fakat olaydan sonra takınılan korkak tutum sıkıntılı. Tabii bu şaşırtıcı mı ? Bence değil.


  • biravekahve  (16.10.18 16:36:11) 
türkiye 'nin hiç sorumluluğu yok demek doğru değil.

evet birinci sorumlusu değil olayın, ancak sonuçta ortada türkiye 'nin ev sahibi olduğu vahşice bir olay var. aynı soru trump 'a soruldu "bu suudilere bir yaptırım düşünüyor musunuz" gibisinden, az çok "bu olay bildiğim kadarıyla türkiye de olmuş. kaşıkçı da zaten abd vatandaşı değil. bizlik bir şey yok" gibi bir cevap verdi.

abd üstüne alınıyorsa türkiye de biraz alınabilir gibime geliyor.

ha bir şey yapabilir miyiz? tabii ki yapamayız.
  • hand of fate  (17.10.18 01:23:40 ~ 01:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.