[]

4.5 ay çalışmaya işsizlik maaşı ?

İş hayatına yeni atıldım.

İlk sigortalı isimde 4.5 ay çalışıp MAAŞIMI ALAMADIĞIM İÇİN istifa ettim.

Olay şu an arabulucuda.

Piyasa kötü olduğu için iş aramıyorum.

SGK ya gitsem bana İŞSİZLİK MAAŞI verirler mi ?

Kaç ay ne kadar verirler ?




+ git SGK ya sor

- SİZDEN SONRA SORACAĞIM ZATEN

 
4.5 ay ile emekli bile yaparlar seni. Bence direkt ona başvur.

Cevap : alırsın. ama neyi?
  • serserimsi  (16.10.18 14:15:01) 
yanlis bilmiyorsam issizlik maasi icin kovulmus olman gerekiyor. ne kadar calisirsan calis, eger istifa edersen issizlik maasi alamiyorsun diye biliyorum. gotumden de salliyor olabilirim.


  • crucio  (16.10.18 14:15:05) 
Son 4 ay sürekli çalışmış ve prim ödenmiş, son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödenmiş olması gerekiyor.

Fakat işsizlik maaşı almak için istifa etmemeniz, isteğiniz dışında işten çıkarılmanız lazım.
  • John Bloor  (16.10.18 14:17:12) 
istifa edene işsizlik maaşı yok.


  • tabirimekruh  (16.10.18 14:17:27) 
1- sizin istifa değil "haklı sebeple iş akdini fesh" etmiş olmanız gerekiyor çünkü maaş alamamışsınız. bunu için noterden filan ihtar çekiliyor galiba çok bildiğimden değil hiç yapmadım ama istifa değil olması gereken.
2- son 3 yılda en az 20 ay çalışıp (bu süre daha uzunsa daha uzun süre maaş alırsınız) bunun son 4 ayı da hep çalışmış olmak gerekiyor işsizlik maaşı için. istifa etmeseydiniz de alamazdınız.

  • niye ama  (16.10.18 15:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.