[]

Avukatlar ne kadar kazanıyor

www.youtube.com

Şu video için yorumunuz nedir?


 
2016da bitirdim diyor. bir yıl zorunlu staj var oldu mu sana 2017. sonra çeşitli yerlerde çalışıp büromu açtım diyor bey abimiz. ve aylık ortalama gelir söylüyor biraz enteresan tabi.


  • kljgslsdkjsd  (16.10.18 12:48:26) 
Bizim aile komple avukat, ben ayrı bi yol seçtim tabi o ayrı. Aylık gelir yaklaşık 50 bin küsür. Tabii babam 29 senelik avukat. Gelir bu olmasına rağmen kalan kar 10 bin falandır. Avukatlık bürosu öyle masraflı çünkü.

Videodaki arkadaşlar biraz genç. Avukatlıkta yaşla para arasında doğru orantı var. Söyledikleri miktarlar gerçekçi. Ancak sadece o yaş grubu için gerçekçi.
  • Vse budet horosho  (16.10.18 13:18:21) 
15 yıllık avukatım. Mesleğin başlarında çok zor geçti. bir dönem eşimden geçindim. Bu safhalardan geçmek zorundasınız çeresi yok.Şimdi ise geliri net olarak söyleyemem ama epey iyi diyelim. ancak ben fakülteyi kazandığımda 13 tane hukuk fakültesi varken şu anda 120-130 arasında. kalite inanılmaz düştü. rekabet çoğaldı. şu an avukatların %70-80 i sigortalı işçi statüsünde çalışıyor. izmir için ortalam 2-3 bin lira arasında.istisnaları var. ayda 1 milyon kazanan avukat da var 2 bin liraya çalışanda var.


  • ground  (16.10.18 13:56:14) 
Stajyerim ve maaşım 1000+yol yemek

Yeni avukat olunca tecrübem olmadığı için 2500 tl civarında bir ücretle çalışıcam.

Ama patronlarımdan biri 25 yıllık biri 7 yıllık avukat, kurum icraları yapıyolar ve çok iyi paralar kazanıyorlar.

Ama yukarda söylendiği gibi avukat sayısı arttı, özel mezunları falan çok fazla. O yüzden ortalamada düşüş vardır sanırım.
  • turuncu tonlarda  (16.10.18 20:47:07) 
meslekte 3.senem, aylık 10000 tl kazandığım da oldu hiç kazanamadığım da. allahtan eşim sabit maaşlı da rahat hareket edebiliyorum.


avukatlık sürprizlerle dolu. nerden ne gelir hiç belli olmuyor. bu batık firma para tahsil edemem dediğim yerden para tahsil ederken, devletten alacağımı alamıyorum.

icra dosyalarım tahsil olsa, istinafta ki davalar kesinleşse para kazanacaz da yok bekliyoruz.

bir de nacizane tavsiye mesleğe başlamadan askerliğinizi halledin.
  • eleutheiros  (17.10.18 10:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.