[]

Bunların amacı ne?

Sosyal medyada orta yaş teyzelerin duvarlarında dolaşan bu tür yazılar oluyor ya bunların amacı ne? Bir de bu sözde anonim de değil av. isim soyad yazmışlar. Bunlar halk galeyana gelsin diye mi dolaşıyor güvensizlik aşılamak için mi? Yoksa gerçek olma ihtimali var mı?

eksiup.com


 
Sezgi Kırıt diye google'e yazarsanız ilk sonuçta doğru olduğunu, bu kişinin de avukat olduğunu öğrenebilirsiniz. Niye yapılıyor, kendi çaplarında farkındalık için.


  • whoosie  (16.10.18 12:18:57 ~ 12:19:12) 
www.instagram.com

avukat kendi hesabından yayınlamış yazıyı zaten. asıl sizin amacınız ne?
  • elorelia  (16.10.18 12:22:05) 
Farkindalik kazandirmak adalet talep etmek icin


  • howfaristhesky  (16.10.18 12:24:26) 
"Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Emine Karpi'ye 'delilleri yok etme' suçundan 4 yıl, 'evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu'ndan 1 yıl hapis cezası verdi. Sanık Mehmet Mutlu Kurtlar, 'evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu'ndan 1 yıl hapis cezası aldı. Sanık Osman Küçük ise 'evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu'ndan 1 yıl, 'reşit olmayanla cinsel ilişki suçu'nu işlediği için de 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanıkların gözetim ve tutuklulukla geçen süreleri cezalardan mahsup edilmişti."

Buradan anlasilana gore ortada "kanitlanmis" bir cinayet ya da tecavuz yok. Cinayeti isleyene mahkeme 1 yil verdi diye bir sey yok. En azindan mahkeme acisindan boyle, olayin aslini bilmiyoruz dolayisiyla mahkemeye ve karara suc bulamayiz. Olayin aslini kimin suclu oldugunu hicbirimiz bilmiyoruz. Mahkeme delil bulamadim diyor. Insanlar mahkemeleri ve hukukculari tanri falan saniyor ve isleyisi dusunmuyor.
Bu duyuruya yazanlar da buyuk ihtimalle olayi ilk kez duyuyor ve cinayeti kimin isledigini kimin tecavuz ettigini falan bilmiyor. Buranin ve sosyal medyanin olaya bakisi "mahkeme katile sadece 1 yil verdi" seklinde.
  • stavro  (16.10.18 12:31:51 ~ 12:35:43) 
Duymayan kalmasın iyi yapmışlar! Ben okuduğumda çok üzüldüm. Bir de dava açtıkları için vekalet ücreti kızın ailesinden alınacakmış:(


  • geçerkenugradım  (16.10.18 12:37:02 ~ 12:37:46) 
Ben bunun doğru olduğuna ihtimal vermediğim için amacını sordum. Olayı hatırlıyorum, gerçekten bir yıl mı ceza aldılar yani? Dehşet verici.

@stavro doğru diyosun yeterli kanıt yok vs peki sonuçta bu kız öldü mü öldü bu nasıl açıklanıyo aklım almıyor nasıl böyle bir karar çıkabilir
  • pastörizesüt  (16.10.18 12:46:10) 
@stavro, dikkat edersen olayı duyuran bu işleri bilmeyen biri değil, bir avukat. Çok büyük bir adaletsizlik görmüş ki, isyan etmiş. Türkiye'de adaletin düzgün işlemediği de ortada.


  • herhaltibiliyoring  (16.10.18 12:46:53) 
farkındalık yaratmak için + bilmem kaç milyon

bu avukatın kaç yıldır bu dava için mücadele ettiğini araştırırsanız; bırakın böyle paylaşım yapmayı, bilboardları donatsa tüm ülkede, planör uçakla afiş açsa sonuna kadar hakkıdır dersiniz zaten vicdanen.

o orta yaş teyzelerde sadece duvarlarında paylaşmıyorlar bu yazıları, önemli bir kısmı bu anlamda ki saha çalışmalarına da katılmaya çalışıyor. en azından kendi çevrem muhakkak bu çalışmalarda aktif görev alıyor çeşitli şekillerde.

imza: hem orta yaş hem feminist teyze
  • Phoebe  (16.10.18 13:03:27) 
şu olayı öğrenmek tüm günümün içine etti. olsun, benim bir günüm mahvolsun.

"Dosyada sanıklardan birinin 16 tane suç kaydı var “Uyuşturucudan hırsızlığa, hırsızlıktan geceleyin nitelikli hırsızlığa, yaralama, suç aletini satın alma ve cinayet. Bunların hepsine rağmen beraat aldı. Suç potansiyeli yüksek insanlar bugün etrafımızda dolaşıyor. Eline, gözüne, dizine her yerine muhtaç olduğumuz ayakları taşa çarpsa canımızın yandığı çocuklarımız tehlikede. "

Olayın içinde böyle bir psikopat varsa hiçbir şekilde delil aramamak gerekiyor. Çünkü psikopat. Biz olabilir diyorsak o kesin yapmıştır. Yerel mahkemenin verdiği müebbeti üst mahkeme delil yetersizliğinden bozmuş.

şöyle bir şey de var: www.instagram.com

umarım o psikopat gün yüzü göremez. insanlık olarak klinik psikopatların aramızdaki uzaylılar olduğunu kabul etmeliyiz ve tescillenenler infaz etmeliyiz. bu, bu kadar basit. herkes insan değil.
  • mewthree  (16.10.18 13:04:50) 
@pheobe üstünüze alınmanıza gerek yok benim bahsettiğim orta yaşlar bir yandan kekiyle çayını içerken bir yandan paylaşım yapanlar eminim yani onların herhangi bir çalışma yapmadığına. Ayrıca avukatın paylaşmasına bir şey mi dedim? Umarım böyle avukatlarımızın sayısı artar.

Sorum sadece bu paylaşım üzerine değildi zaten sosyal medyada bir sürü yalan yanlış haber dolanıyor. Ben bu kadar dehşet verici şeyler için gerçek olamaz bu diye düşünüyodum ne yazık ki nasıl bi ülkede yaşadığımı unutmuşum.
  • pastörizesüt  (16.10.18 13:16:22) 
Karari veren de mahkeme. Yani hakim falan var, isini bilen insanlar sayilir onlar da. Avukati bilirkisi sayiyoruz da hakimi neden saymiyoruz?

"Olayın içinde böyle bir psikopat varsa hiçbir şekilde delil aramamak gerekiyor"
Biliyor musunuz, hukuk sistemi hicbir yerde boyle islemez. Boyle bir mantik yok. Belirli kurallar cercevesinde hareket eder mahkemeler. "ulan bundan adam olmaz baksana suna atin bunu" gibi bir mantik yok. Hakim karsisinda duran adamin suclu oldugundan %100 (%99 demiyorum bak) emin bile olabilir, sen ben de emin olabiliriz, her halukarda hukuk kurallarina kanunlara gore hareket etmek zorunda anlamadiginiz nokta bu.
Hukukun ustunlugu esastir. Bu su demek oluyor; zanli, davaci, savci, avukat, sen, ben, hicbir inisiyatif degil hukukun bizzat kendisinin ustunlugu mutlak. Bu yuzden yasadisi deliller her seyi %100 kanitlasa dahi delil sayilmiyor kimin suclu oldugu herkes tarafindan bilindigi halde hukuken suclu denemiyor mesela. Umarim anlatabilmisimdir.

@pastorize, kizin olumu nasil aciklaniyor hic ama hicbir fikrim yok. Dosyayi falan oturup incelemedim, sen de ben de bilmiyoruz.

Adamlar sucsuz, o yuzden 1yil ceza almalari da adil falan demiyorum, dikkat ederseniz anlatmaya calistigim sey baska.
  • stavro  (16.10.18 13:23:13 ~ 13:25:15) 
üstüme alınmadım. sadece o genellemenin (bütün genellemeler gibi) ne kadar ön yargılı/dar bir bakış açısı ve tehlikeli olduğunu göstermeye çalıştım. kek pasta yiyerek yayınlamalarının yanlış olduğuna hüküm verebileceğimiz makamımız nedir? bizi otorite kılan nedir mesela? o teyze de varsın öyle paylaşsın, bakın mesela sizde bir soru işareti uyandırmış o paylaşımlar ki konuyu araştırmışsınız. bir sıfırdan büyüktür neticede.

avukatın paylaşımına da bir şey dediniz demedim. kadın az bile yapmış anlamında kişisel görüşümü paylaştım.

yalan yanlış haberler için örneğin genelleme yapmak yerine şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz;
teyit.org

bunlar gerçek olamaz yanılgınız içinde şöyle buyrun;
anitsayac.com

sevgiler.
  • Phoebe  (16.10.18 13:30:29 ~ 15:29:00) 
farkındayım stavro.
Kanıt gereğini, mahkeme sürecini anlıyorum. Yazdıklarım sadece duygusal bir dışa vurumdu.

Burada suç doğrudan bakıldığında Adli Tıp'ın sanırım. Hayat kadını sanılıp tecavüz bulgusu aranmamış. Böylece kaçırma, tecavüz, cinayet ekseninde değil de reşit olmayan birini eve alıp, doz aşımından ölüm ekseninde işleniyor olay.

Yine de gerçekte olanın bir psikopatın insanları kendi zevkine göre cansız bir cisim gibi kullandığı gerçeğini değiştirmiyor. Kanıma dokunan da bu. Tüm hayatında böyle davranan bir homo sapien alt grubunun tüm insan haklarına sahip olmasını yanlış buluyorum. Bu adamı 100 sene hapiste tutup, 100 sene işkence etsen böyle. Cehennem gibi bir yerde bir milyar sene kalsın. Dünyaya yine gelse ilk gün aynısını yapacak. Bu gerçek artık belgelenen, tekrarlanan bir olgu halini almışken hala sen, ben normal insan muamelesi görüyorlar.
  • mewthree  (16.10.18 14:04:26) 
Dusuncelerinizi anliyor ve oldugu gibi katiliyorum mewthree. Ve bana sorarsaniz en aci sey de hicbir zaman mutlak ideal hukuk sistemine kavusamayacagimiz gercegidir insan irki olarak. Yeryuzunde hukuku teslim edebilecegimiz insanustu bir inisiyatif olmadigi icin caresi de yok.


  • stavro  (16.10.18 15:26:13 ~ 15:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.