[]

psikolojik bir rahatsızlık

merhaba. benim için cok kritik bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum.
hayatı paylastıgım insanın ciddi sorunları var, tavsiyeler işe yaramıyor. benzer bir şey yasayan var mı ya da konudan cidden anlayan biri varsa detaylı tavsiyelerinizi bekliyorum. veriler şöyle
1.cok ciddi alkol tüketimi var. alkolik ve bunu kabul ediyor.
2.yas 40+
3.ciddi duygudurum degişiklikleri yasıyor ve bunlar gun içinde, gunluk ya da birkaç gunluk frekanslarda olabiliyor. normalde cok sevgi dolu ve merhametli bir insanken birden herhangi bir insanı kendine kurban secip hayatı birkaç saatligine ona zehir edebiliyor. bu ofke patlamaları genelde alkolluyken oluyor ve ayılınca buyuk pişmanlık.
4.asırı kaygılı, bu kaygı onu aceleci yapıyor. beklemeye ya da kararsızlıga hiç tahammulu yok bu sebeple bazen cok hızlı sekilde buyuk kararlar alıyor.
5.ofke patlamaları yasıyor zaman zaman.
basta bipoları dusundurse de frekansın cok kısa olması sanırım sablona uymuyor. bir de mani hali pek yok. yani asırı enerji, hareket vs yok ama mani sayılabilecek fazla muhabbetsinaslık, kişiyi lafla onore etme gibi davranıslar var. genel olarak depresif, ezici olarak kaygılı.
6.halusinasyon yok ama paranoyaya varabilecek guvensizlikler mevcut. kafası haddinden fazla calısıyor bazı anlar ve bu anlarda asırı derecede kotuye yoruyor her şeyi.
bazı arkadasları emdr yapan bir psikolog ya da nefes terapisi vs önermiş, kafasına da yattı gibi o kadar tahammulsuz ve olumsuz senaryolara meyilli ki ilk gittigi yerde fayda göremezse daha da umutsuzluga dusecek gibi geliyor.
ben illa da terapi konusunda da uzman bir psikiyatr.e gitmesi gerektigini dusunuyorum.

istanbul'dayız, her nevi tavsiye ve yorumlarınızı beklerim.

 
yardımı dokunacak bir bilgim yok açıkçası ama şunu söylemek istedim, emdr esasen travma sonrası bozukluklar içindir ve hedefine kitlenmesinde muhakkak yardımcı olur fakat alkolizmin tedavisi değildir. Balıklı Rum veya benzeri bir bağımlılık tedavisi merkezine başvurdunuz mu?


  • tiny penny  (16.10.18 09:56:11) 
burda alkolizmden ziyade duygu durumuyla alakali ciddi bir problem var gibi. merak ettigim ona yaklasim nasil olmali.


  • galandar kostumu  (16.10.18 14:34:30) 
mood.ist
burada hem bağımlılık açısından hem duygudurum açısından etraflıca bir değerlendirme yapabilecek bir kadro var. uygun tedavi konusunda sizi yönlendirebileceklerini düşünüyorum.

  • benim bir gizli bildiğim var  (16.10.18 19:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.