[]

Bilgisayarıma ne oldu?

Sadece 1 saat önce okulda çalışıyordu, okuldan geldim evde şarja taktım açmaya çalışırken tepki vermedi. 1 dakika sonra işlemci fanı tam kapasite zorlanarak çalışmaya başladı ve 20 saniye çalıştıktan sonra(sadece fan çalıştı pc açılmadı) kapandı. Birkaç kez daha denedim, recovery modu dahil hiçbir tepki alamadım. Şu anda sadece fan çalışıyor, kapatmıyor kendini ama bilgisayarda hiçbir tepki yok. İşin kötü yanı bitirme tezimin bu iki haftaki kısmının yedeğini almamıstım henüz. Ne yapabilirim? işlemcinin uçmuş olma ihtimali var mı?




 
biosa girmeyi denedin mi? del tuşudur genelde. Giremiyorsan eğer bir şeylerin kızarmış olması olasılığı yüksek.

Ne yapacaksın peki? cihazın harddiskini söküp başka bilgisayara takıp doc dosyanı kurtacaksın. Bundan sonra da onedrive ya da google drive kullanacaksın.

ps: içine harddisk takılan cihazların fiyatı 40 tl civarıdır. Direkt external yapar hdd yi..
Saygılarımla.

binder.
  • binder dandet  (15.10.18 18:55:03 ~ 18:56:14) 
Ekrana hiçbir şey gelmiyor, bios ekranına ulaşamıyorum. Drive kullanıyorum ama 1 aydır evimde internet olmadığı için otomatik yedekleme kapalıydı haliyle. Durduk yere olması canımı sıktı, okulda da zaten güç tasarrufu modundaydı şarjım bitmesin diye, işlemciyi hiçbir şekilde isteyerek zorlamadım yani. Teşekkürler.


  • alwayschargeneverbend  (15.10.18 19:06:00) 
Güncelleme : sinirlenip iki tane vurdum sertçe, düzeldi. Şiddet her kapıyı açıyor cidden, saygılar.


  • alwayschargeneverbend  (15.10.18 22:22:39) 
olanlar hayra alamet değil yedeklerini al laptop garanti vs bittiyse içini açıp ram girişleri ve hdd girişlerini kontrol et gevşeme olabilir. vurunca düzelen bir şey ise muhtemelen gevşeyen bir giriş vs vardır.


  • kureseltikinma  (16.10.18 09:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.