[]

elektronik aletlerde garanti olayı büyütülüyor mu?

Diğer bir duyurudan aklıma geldi sormak bunu,

Telefonlarda genelde ekran kırılır, ki bu da kullanıcı hatası sayılır.

Garantinin çok fazla bir işlevi yok ki?

33 yılda 1 kere ihtiyacım oldu o da logitech'ti, cihazın aynısını gönderdiler.

Sizce garantili ve garantisiz (paralel ithalat) cihazlar arasındaki fiyat farkı legal bir garantiye değer mi? değmez mi?

 
Bence değer. Lg g4 bootloop oldu, eşim ithalatçı garantili almış meğer telefonu. Garantiye gönderdik yeni cihaz verirler diye beklerken firma battı (fonotel). Telefonda orda kaldı.


  • curukturpkokusu  (15.10.18 19:09:24) 
İşçilik ücretleri çok yüksek, dolardan dolayı yedek parça ücretleri çok yüksek. bu nedenle kullanıcı hatası olmayan basit arızalar bile baş ağrıtabiliyor.


  • alwayschargeneverbend  (15.10.18 19:10:10) 
Garanti önemli. Ama garantiyi veren firma daha önemli.
İthalatçı garantisi ya da doğrudan firma garantisi değil mesele.
Benim birkaç kez işim oldu. Macbook’un klavye-touchpad çalışmadı. Yolladım o bölümü komple değişmişlerdi. 2-3 yıl evvel 1500 lira fatura kesmişlerdi onarıma. Garanti kapsamında yapıldı. Şimdi aynı cihazın ekranında soyulma benzeri bir sıkıntı var. Kronikmiş. Aradım yollayın değişelim ekranı dediler. 4 yıllık cihaz. Bilgisayarın psu ve ram’inde sıkıntı oldu tr distrübütörleri sallamadı doğrudan firmalarla iletişime geçtim yurtdışına yolladım değiştiler. Ama özellikle beyaz eşyaların garantisinden ve servislerinden pek memnum değilim.
  • shotcrete  (15.10.18 19:45:43) 
elektronik urunlerimin %90'ini (laptop, telefon, konsol, kamera, islemci, ekran karti, RAMm klaveye/mouse) yurtdisindan aliyorum. simdiye kadar sadece klavye mouse icin garantiye gitme ihtiyacim oldu. onda da logitech avrupa'dan urunun yenisini yolladi. telefonun ekrani kirilirsa ekrani yine internetten alip kendim degistiriyorum. benim icin garanti birsey ifade etmiyor kisacasi, ortalama kullanici icin onemli bence. ama yine de totalde garanti icin verecegin ekstra parayi saklarsan sorun oldugunda verecegin para daha az olur diye dusunuyorum.


  • crucio  (15.10.18 19:59:33) 
Kesinlikle degmez.
Uzun uzun anlatmayacagim, otomobil fiyati ve kasko ucretini kiyaslayabilirisiniz.

  • stavro  (15.10.18 21:19:07) 
Benim kafam rahat etsin derdim o dersin o baska. Ama kesinlikle mantiksiz, rasyonel degil.


  • stavro  (15.10.18 21:20:14) 
Butun elektronikleri amerikadan aliyorum,aldirtiyorum.uzun senelerdir agirlik apple,iphone da simdiye kadar garantiye ihtiyac duymadim.iki kere ekran kirdim,onlarida ekran kirik sattim karismadim sonrasina.simdiye kadar kronik bir arizaya denk gelmedim.


  • duptıs  (15.10.18 21:46:51) 
Benim için telefonda gereksiz, çünkü bir telefonun kırılmak haricinde kolay kolay bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ki yıllardır kaç telefon eskitip değiştik Allah bilir.

Beyaz eşya ve büyük elektronik eşyalarda mantıklı, ama %25-30 ucuz alma imkanım varsa sallamam garantiyi.
  • John Bloor  (16.10.18 09:10:34) 
Beyaz esya-laptop garantili

Dslr-telefon-projeksiyon vs garantisiz alirim.

Sik ariza vermeyen, verdigi arizalarin yuzde 80i kullanici hatasi olan urunleri arada makul bi fark olmasi kaydiyla garantisiz alirim.

Ama bi buzdolabini garantisiz almam. En ufak bi arizada bile getirip goturmesi bile dolap parasina denk gelir.
  • brkylmz  (16.10.18 09:12:47) 
Bugüne kadar elektronik eşya konusunda hep şanslı oldum ama bir abim zamanının amiral gemisi samsung galaxy s6 aldığında ram problemi yüzünden telefon kendi kendine kapanıyordu. Garantili olduğu için verip yerine yenisini aldık, yoksa dünya para çöp olacaktı.


  • kimlanbu  (16.10.18 11:00:50) 
Bence abartılmıyor. Ben çok şansızım bu elektronik eşya konusunda. Lg g4 aldım bootloop oldu. Bilgisayar aldım anakartı sorunlu bir seri çıktı. Diş fırçası aldım, açar açılmaz bozuk çıktı. Vox Ac15c1 aldım ampili nedense çalışmadı. Geri götürdüğümde onlar da anlayamadılar neden çalışmadığını. Böyle baya daha örnek var. Hepsini değiştirdiler ama garantiden dolayı. O yüzden bu garanti işinde ucuza kaçmam ben.


  • windowsguvenlikduvari  (16.10.18 11:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.