[]

Opere Servikal Diskopati - Servikal Herni

bu iki tanı birbiri ile bağlantılı mı?
bu tanıyı hangi branş koyar ? nöroloji mi ?



 
ikisi de boyun fıtığı anlamına gelen tıbbi terimler. ince bir nüans vardır belki.

beyin cerrahisinin alanına giriyor.
  • kibritsuyu  (15.10.18 18:19:47) 
Diskopati daha geniş bir tabir. Disklere ilişkin her türlü patolojiyi (hastalığı) kapsar. Herni ise diskin herniye olması (fıtıklaşması) anlamına gelir. Kabaca birbiri yerine kullananlar da var elbette.

Tanıyı ise MR'ın raporunu gören tüm doktorlar koyabilmekle birlikte ağırlıklı olarak beyin cerrahisi, nöroloji veya ftr uzmanlarının ilgi alanına girer.
  • gonion  (15.10.18 19:13:45) 
fıtık dedin mi uzmanların yüzde yüzü hemen keselim biçelim istiyor.

hatta mr cdsine bakmaktan aciz beyin cerrahları var bu ülkede ve sayıları da hiç az değil.

adam raporu yok mu bu nasıl mr diyor(rapor cebimdeydi göstermedim özellikle) 5 tane uzmana gittim ilk ikisi rapordan sonra raporda okunan şeyleri söyledi aynen, 3. 4. ve 5. doktora göstermedim raporu özellikle ve farkettim ki mr cdsine bakmaktan aciz beyin cerrahları olan bir ülkede yaşıyoruz. sonra da profesöre gititm, 5 uzmanın koyduğu teşhisi yalanlayıp doğru tedavi ile ameliyata bile gerek kalmadı ki 5 doktor ameliyatta kesin kararlıydı, hatta üstüne omurgaya platin takacaklardı bu sayılar değişti sadece. özetle sağdan soldan aldığın istatiski bilgilerle hastayı kesip biçemezsin. tedavi hastaya göre özel olmalı.

düzgün bir profesöre git muayene ol.
  • killerbee  (15.10.18 20:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.