[]

kedide stres- tüylerini yolması

iyi akşamlar kedi insanları.

ocakta 9 yaşına girecek bir kedim var ve stres sebebiyle aşırı yalanmaktan dolayı karın ve arka iç bacaklarındaki bütün tüylerini yoldu. şu an da bacağının ön kısmını yolmayı kafasına takmış durumda. veterinere gittik, mantar değil, kan testi yapıldı çok şükür bütün değerleri normal çıktı ve son olarak da sebep olarak stres kaldı.

kedimin şu an geçmiş olduğu bir süreç var ve stres yaratan çoğu şey malesef mevcut. yeni bir ev, evde yeni bir insan ve yeni kediler, biri yavru.

stresi azaltmak için veterinerden bir tane ilaç aldık. composure adında günde bir tane alıyor. bunun haricinde anti stress maltı var. bir de haftalık olarak iki kulağının arasına sedatif bir ilaç damlatıyorum. ancak bana mısın demiyor, hala yolunmaya devam ediyor. cat nip de denedik ancak yüzüne bakmadı.

aranızda bu süreçten geçmiş olan kedi sahibi var ise, bu stres sorununu nasıl aşabiliriz, düşünemediğim ya da bilmediğim başka yöntemler var ise bi el atsanız çok makbule geçecek.

 
Sadece onun olacağı, kaçıp saklanabileceği bir yer var mı? Kimsenin ona ilişmediği dolap üstü gibi bir yerde rahat edebilir. Sevilmek istediğinde yanaşır, seversiniz. Bolca yumuşak sesle konuşmak benimkine iyi geliyor.


  • boyalı kuş  (14.10.18 21:55:58) 
Catnip ver kafası iyi olur yalanmaz fazla.


  • bos gezenin bos ustasi  (14.10.18 22:07:22) 
yatak odası kedimin kaçış alanı. oraya gitmek istediğinde haber veriyor ben de kapısını açıyorum. orada olmak istediği zamanlar dışında da yeni kediler o alana girmesin diye kapısını kapalı tutuyorum çünkü. bu arada kedi saklanmayı da istemiyor aslında. hala oyuncu, lazer, ip, top oyun oynaması devam ediyor. kilo kaybı yok, iştah yerinde, tüyler sağlıklı ve parlak ama işte yoluyor kendini.


  • 760 gr  (14.10.18 22:08:49) 
@bos gezen, catnip denedik, diğerleri müptezel gibi oldu da bu iki kokladı gitti.


  • 760 gr  (14.10.18 22:09:58) 
Kapalı kapı ardında kalması gibi değil de onun kokusunun olduğu yuva gibi bir şeyi odayı yukarıdan görecek şekilde yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Odanın hakimi gibi hissedebileceği bir yeri olması önemli. Mobil olduğum için bulamadım ama Jackson Galaxy bir aileye böyle bir öneri vermişti.


  • boyalı kuş  (14.10.18 22:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.