[]

Neden yün kıyafetler bu kadar pahalı?

Koyunları olan akrabamız da yün para etmiyor diyor bir yandan. İkisi farklı yün mü, kıyafetlerdeki koyun yünü değil mi?




 
Yün polyesterden daha maliyetli akraban duygu sömürüsü yapmış olabilir. Koyundan kırptığın yünden yapılan bir ürünle plastiğin geri dönüşümünden elde edilen bir ürün haliyle farklı olur.


  • angelus  (14.10.18 11:25:46) 
koyundan kirpdigin yunu direk giyinmedigin icin. yunun kullanilabilir olmasi icin belli islemlerden geciyor araya aracilar giriyor. hemmaliyet artiyor hemde her araciya kar payi kaliyor. ayrica piyasanin cogunlugu sentetik urunler oldugu icin az olan dogal urunler dolayisiyla daha pahaliya satiliyor.


  • crucio  (14.10.18 12:55:43) 
Ayrıca eskisi kadar koyun yok memlekette. Türkiye’nin şu an 60-70 milyon koyunu olması lazım, hem et sorununu çözmek için hem de böyle yan ürünler için.


  • dougsampson  (14.10.18 13:16:31) 
yoo akraban duygu sömürüsü filan yapmıyor
koyun yününün kilosu 1 TL, evet bildiğiniz 1 TL.
istemediğin kadar yün getirebilirim sana
ama sen onu yıkayacaksın, atacaksın (yün atmak nedir bir fikrin varsa tabi), çile yapacaksın, eğireceksin, renklendireceksin, hadi kumaş dokumayı geçtim, mille öreceksin ki kazak filan olacak...
çünkü sanayisi yok- çünkü neyin sanayisi var ki bizde? çünkü diğer türlü bunlar hep el emeği ve yapan yok.
  • niye ama  (14.10.18 17:03:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.