[]

Sürekli internetim kopuyor

Binada birden fazla kişi internete bağlandığı zaman ya da telefon konuşurken (ikincisinden emin değilim) modemdeki hat değerleri zayıflıyor ve bağlantım sürekli kopuyor. Az önce yandaki komşu bağlandı (teamspeak bağrışma sesleri geliyor, oradan biliyorum) ve benim hızım yine dalgalanmaya başladı. Belki de rastlantıdır, bilmiyorum.

Bir haftadır sürekli arıza kaydı bırakıyorum, sürekli birileri gelip gidiyor ama sorun çözülmedi.

Hızım 24 mbps.

- AKN'yi geçtiğiniz için hızınız yavaş dediler, ben de "sorun hız değil, bağlantının kendisi kopuyor, hızdan şikayetçi değilim" dedim.
- İnterneti paylaşmıyorum, tek kullanıcıyım.
- Tüm kabloları yeniledim.
- Hem kablosuz hem kablolu denedim, sorun burada değil.
- Splitter bozuk olabilir dediler, yeniledim.
- Modem arızalı dediler, yeniledim.
- Splitter takmadan denedim, yine kopuyor.
- İlginç bir şekilde, splitter bağlantısı düzgün olmasına rağmen bazen telefon gelince de kopuyor.
- Kopma sıklığı gün içindeki yoğun saatlere dağılmış durumda değil, bazen sabah 6'da başlayıp 7-8'e kadar sürekli koptuğu da oluyor.

Normal hat değerlerim
forum.donanimhaber.com

Koptuktan sonra tekrar gelince değerler (Bu değerler böyle oynayıp duruyor, sonra aşağıdaki fotoğrafa geçiyoruz)
forum.donanimhaber.com

Cep telefonundan evi arayıp, ahizeyi kaldırıp kapatınca internetin tekrar kopması ve ardından gelen değerler
forum.donanimhaber.com

Tek şüpheli apartman girişindeki kutu kaldı, acaba oradaki bağlantılarda mı bir sorun var? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

 
apartman girişinden sizin dairenize gelen kabloda sıkıntı olabilir. üst kattakinin bağlanıp sizin bağlanamamanız ya modemden ya da bu kablolamadandır. modemi değiştirdiğinize göre tek seçenek bu gözüküyor.


  • mr.goodcat  (14.10.18 09:44:01) 
yüksek olasılıkla bina girişindeki ankastrede ya da oradan sizin evinize gelen tesisatta (evin içindekiler dahil) sıkıntı var. işten anlayan bir tesisatçı getirirseniz çözer. iss’ler bina içi tesisata bakmıyor.


  • shotcrete  (14.10.18 11:19:51) 
yapabilirseniz ankastreden sonraki tüm tesisatı cat6’ya çevirin. ama çok yüksek olasılıkla sıkıntı kutuda.


  • shotcrete  (14.10.18 11:23:00) 
Aşağıdaki kutudan bir yer değiştirdiler, sorun çözüldü.


  • hayirsiz  (25.10.18 20:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.