[]

regl ne zaman gecikmiş sayılır?

merhabalar, duyurunun doktorları cevaplarsa çok iyi olur ^^

21-35 gün bir periyot için normal kabul ediliyor, 35 günden sonra mı gecikme deniyor? yoksa mesela normalde 27 gün sürüyorsa o süreyi geçtiğinde mi?

bir de neden olur? stres vs. aşırı bir durum yok, hamilelik ihtimaller dahilinde değil. kist ya da başka bir sorunun belirtisi olabilir mi? ne zaman jinekologa gitmek gerekir?

teşekkürler şimdiden.

 
hatunda mevsimler geçişlerde oluyordu bu gecikme ama normalde 27 sürüyorsa ve o süreyi geçiyorsa gecikmiş oluyordu.


  • giovanne  (14.10.18 00:06:42) 
Doktor değilim ama cevaplayayim.
Her kadının belli bir periyodu var. Mesela senin için 21 gün normal ise diğeri için 35 gün normal oluyor. Yani kendi her zamanki süreni aştığında aksiyon alabilirsin.

  • reca ederim bu bahsi kapatalim  (14.10.18 00:07:51) 
normalde 27 gün sürüyorsa, 28. günden itibaren artık gecikmiş sayılır
ama 3-5 hatta 10 gün gecikmeyi bile doktorlar çok ciddiye almıyor. sadece gebelik testi yaparlar o kadar sürede. ama mesela sürekli 35 günden fazla aralıkla geliyorsa, tiroid filan bakılabilir.
kadınların periyotları kayabiliyor, yani mesela ilk gençlikte 22 günde bir olup aktif cinsel yaşamla 28 güne doğumdan sonra 32 güne bir gören filan var. birkaç ay sonra bakmışsınız periyodunuz artık 27 gün değil 32 günde bir geliyor, gibi. veya düzensiz görmek zaten en az her 10 kadından 1inde olan bir durum.
şu sıra geciktiyse mevsim değişikliği etkisi denmesi muhtemel.
gebelik olayı yoksa söktürücü ot çöp deneyebiliriz.
başka hiç ağrı, sızı, öncesinde ağrılı adet, akıntı, koku, kilo alma/aşırı kilo kaybı/fazla egzersiz yapma, ilaç kullanımı veya hormon içeren ilaçları bırakma/değiştirme, hormonal sıkıntı düşündürecek başka belirti yoksa sadece bekleyip kafaya takmamaya çalışın.
İşin aslı dünyadaki kılavuzlar 3 aya kadar doktora gidin demiyor :) ama bizim kızlarımız genelde daha erken gidiyor.
  • niye ama  (14.10.18 01:26:20 ~ 01:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.