[]

kedim yoldan cıktı yardım

1 senedir her daim tuvaletini kumuna yapan, kumun olmadıgı odada kaldıgı anlarda kıvranan, cok zorlanan ama buna ragmen hic bir yere tuvaletini yapmayan hayvan son 10 gunde 2 kere valizimin kapagına 1 kere de gitarın cantasına cisini yapıyor..

ilk yaptıgında salonun kapısın kapalıydı, hadi bu defa kızgınlık doneminde o yuzden tutamadı buldugu yere yaptı dedim.. bu valizin kapagına ilk yaptıgında dovdum bunu ben, yaptıgı yere tutarak koklatarak vurdum iki uc kere..

iki uc gun sonra baktım yine valizin kapagına aynı koseye yaptı, ellerine ve kafaya 3-4 tane vurdum, ilk seferde sert vurmadım sadece bagırıp yanlıs oldugunu anlatacak sekilde dokundum biraz.. bu ikincide ciddi ciddi vurdum ama kendimi tutamayıp..

simdi de yarım saat once salonda kumu ile aynı odada olmasına ragmen gitar cantamın uzerine yaptı.. hemen makineye attım bol sulu programda yıkıyorum cantayı.. cantayı yıkamadan once burnunu cis yaptıgı yere tutaraktan yine uc bes tane vurup kızdım bagırdım..

bu yaptıgı normal midir? 1 senedir hic tuvalet konusunda sorun yasatmayan hayvanın birden saga sola isemeye baslamasının sebebi ne olabilir? kızgınlık doneminde diye mi bunu yapıyor? sayet oyleyse aralık ayının son 3-4 gununde ilk kızgınlıgına girdiginden beri 2 ay hic boyle bir sey yapmayan hayvan neden bir anda cosmus olabilir boyle.. bunu anlayamıyorum..

fikri, onerisi olan, yardımı dokunabilecek birileri lutfen cevaplasın.. hayvanı dovmek, vurmak en sevmedigim en nefret ettigim seydir ama bu yaptıgının yanlıs oldugunu bagırıp kızarak anlamadı ilk seferde, iki ve ucuncude tutamadım kendimi.. ciddi ciddi gozum dondu cunku yaptıgını gorunce.. kedi disi bu arada onu da belirtmis olayım..

 
kızgınlıktan olabilir ama kızışmış olmadıgını yazmıssın.. kum ya da kumu koydugun tuvaletle de ilgili olabilir... bi elden geçirsen çamaşır suyu falan söyle bi yıkasan belki faydalı olabilir..


  • maxpainn  (13.03.10 14:37:17) 
ilk yaptıgında kızgındı, ikinci kez valize yaptıgında kızgın degildi.. simdi de kızgınlık doneminde, gitarın cantasına yaparken yani..


  • frtslck  (13.03.10 14:40:21) 
böbrekle ilgili olabilir falan demişler ama seninkinin böyle bi sorunu oldugunu sanmıyorum.. belki sıkıntıdan alınganlıktan yapıyo olabilir ama :)

(git: www.kedigen.com )
  • maxpainn  (13.03.10 14:54:20) 
vurma hayvana yazik ya, tek cozumu kisirlaştirmak, bizimkilerde oyleydi, bi kere aliştimi artik sürekli yapar, bir an once kisirlaştirmalisin, belki kisirlaştirmaya karşisin ama evde yaşayan hayvanin kendi mutlulugu icin kisilaşmasi lazim, cok daha mutlu oluyorlar sonrasinda inan


  • saturndeki salyangoz  (13.03.10 14:55:33) 
yalnız kaldığı için protesto ediyor. istediği her yere yapabilir. gitar çantası sana birşeyler anlatmak için seçtiği bir yöntem. kızarsan daha da haksız olursun, kafana bile sıçar. yapanı biliyorum.


  • kediebesi  (13.03.10 14:56:30 ~ 14:57:35) 
@saturndeki salyangoz,
kısırlastırmayı bu hafta yapacaktım ama goturecegim gunden onceki aksam kızgınlıga girdi yeniden, onun gecmesini bekliyorum.. yoksa kısırlastırmaya karsı olanlardan degil destek olanlardanım..

@kediebesi,
yalnız kaldıgından protesto etmesi dogru gelmiyor bana, genelde okulda degilsem evdeyim ki okul oyle gun boyu 7-8 saat surmuyor, gunde 4-5 saat dısarıda oluyorum hemen hemen..

~

bu kızgınlıgı gecince kısırlastırma olayını halledecegim, umarım bu sacma seyleri devam ettirmez.. 10 gundur delirtti beni..
  • frtslck  (13.03.10 15:19:13) 
peki evdeyken onunla ilgileniyor musun hiç?


  • kediebesi  (13.03.10 15:32:27) 
evet ilgileniyorum, evdeysem zaten ya uykuda oluyor ya da benimle ugrasıyor oynuyor.. oyle tersleyip yollamıyorum, oynuyorum seviyorum..

ilgisizlik olsa normal karsılarım yaptıgını da, ilgi-sevgi problemi en son soylenecek sey bu kedi icin..
  • frtslck  (13.03.10 16:27:19) 
ok bu kadar güvenle yazdığınıza göre azmış gerçekten :)
bazen de kumlarını beğenmezlerse yapıyorlar.
martta ve kabakta azarlar, doğrudur.
  • kediebesi  (13.03.10 16:33:09) 
cinsiyet vermemişsiniz ama şu anlattıklarınızdan erkek olduğu sonucunu çıkardım. erkek kedi kızgınlık döneminde etrafa işer. siymek denir hatta buna. kuyruğu titreterek fışşt diye fışkırtır. amacı da işaret bırakmaktır. bir çeşit çiftleşme güdüsü, egemenlik kurma düşüncesi işte. kısırlaştırınca geçer. mart ayında çok normal, erkek bir kedinin azıp etrafa siymesi.

ha kediniz dişi ise dişi kedi azgınlık döneminde etrafa işemez. sadece mauuuv bauuuv diye bağırır. ona rağmen işiyorsa başka bir problemi vardır.
  • kibritsuyu  (13.03.10 17:15:15) 
kızgınlıkta olduğundan sağa sola işemesi normal gibi geliyor, kokusunu bırakıyor neticede, doğal davranış sergiliyor diye düşünüyorum.


  • anconia  (13.03.10 17:16:01) 
@kibritsuyu,
dişi kedi siğmez evet ama koku bırakmak üzere o da işer, sürünür ve tırnaklar.

  • kediebesi  (13.03.10 19:26:42) 
@kibritsuyu,
son cumlede belirtmistim disi oldugunu.. erkek kedilerin yaptıgını ben de biliyorum da bunun derdi baska sanırım..

kızgınlıgı atlatsın kısırlastıracagım hemen, o is icin veterinere gittigimde bu problemden de bahsederim belki de normal bir durumdur..
  • frtslck  (13.03.10 19:42:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.