[]

ALES için kaynak

Merhaba, ales’e bir kere çalışmadan girip 80 almıştım şimdi de amacım 90 üstüne çıkmak. Sınavda özellikle bulmaca şeklindeki matematik sorularında zorlanmıştım. Aradığım iki tür kitap var:

1) Çıkmış soruların çözümleri. Bunun için yargı yayınevi’nin kitapları var (vip olarak geçiyor) ama sözlükte anasından girip bacısından çıkmışlar. Çıkmış sorular zaten osym sitesinde var da yapamadığım soruların çözümlerini okumak istiyorum.

2) Basitçe matematik konu anlatımı, unuttuğum geometri formülleri vs için. Bunun için de hızlı ales kitabını gördüm; zaten ucuz bir şey de ne kadar kalitelidir bilemedim.

Bu doğrultuda kaynak öneriniz nedir, dediğim yayınları biliyorsanız o da işime yarar.

 
kesinlikle 657 yayınları ales konu anlatımlı soru bankası önerebilirim. benim aldığım basımda karekod sistemi yoktu sonraki basımda karekod sistemi yapmışlar sorudaki karekodu okutuyorsun tak cevabı sana izletiyor.

bunun yanında ales sınavı ayarında okyanus yayınlarının yeni nesil problemler(tyt) kitabı var. ya da acil yayınlarının problemler(tyt) kitabı. yok benim sorunum cebir dersen mf kazanım yayınlarının tyt matematik soru bankası var. hepsi çözümlü kitaplar.

geometri için ise bireyy yayınlarının seviyene göre bry a-b-c segmentinde video çözümlü soru bankaları(tyt) var a en kolay b orta c zor gibi. ben b almıştım.

bunları önerebilirim.
  • rahat ya  (13.10.18 20:47:20 ~ 20:48:01) 
@rahat ya
Teşekkür ederim 657 başka yerlerde de övülmüş bunu alayım en iyisi, diğerlerini alsam da önümüzdeki ales’e yetiştiremem sonra bakayım artık onlara da. Peki kısıtlı zamanda en iyisi bu konu anlatımlı soru bankasına ve denemelere bakmak olur diyebilir miyiz?

  • acccra  (13.10.18 20:56:53) 
ales 18 kasım'da. 1 ayda 657'yi bitirmen zor hocam. tuğla gibi kitap ama zorlandığın konulara bakıp kalan sürede deneme çözersen olabilir gibi.


  • rahat ya  (13.10.18 21:29:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.